Monday, 20 May, 2024

Τέμπη: Σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία αναμένεται να μεταφερθεί αύριο, Τρίτη, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με την εμπορική στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο 21χρονος Γεράσιμος, που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο, με απόφαση των γονιών του και τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας.

Αύριο αναμένονται στο νοσοκομείο της Λάρισας στελέχη του γερμανικού κέντρου αποκατάστασης, το οποίο ειδικεύεται στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το ΕΚΑΒ θα μεταφέρει τον 21χρονο στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, προκειμένου στη συνέχεια να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Γερμανία.

Στα τέλη Ιουνίου οι απολογίες στελεχών του ΟΣΕ

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη, πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ αναμένεται να απολογηθούν στα τέλη Ιουνίου.

Έπειτα από τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, οι δύο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 30 Ιουνίου και οι επικεφαλής των διευθύνσεων για τις 19 και 20 Ιουνίου. 

Στους πέντε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Πρόκειται για τους επικεφαλής των Διευθύνσεων Σιδηροδρομικών Συστημάτων και Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, όπως και τους γενικούς διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου