Friday, 26 April, 2024

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ διέκοψε τη συνεδρίαση για τις τηλε-άδειες

Τηλε – φάρσα

Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγιναν λίγο μετά τις 10.00 σε δύο εφημερίδες. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 10.07 στο «Βήμα» και έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών, ενώ ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Για σήμερα, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, έχει προγραμματιστεί το ΣτΕ να κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ωστόσο μετά τα τηλεφωνήματα για βόμβα η συνεδρίαση διακόπηκε και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η συνεδρίαση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα συνεχιστεί ή αν θα οριστεί για άλλη μέρα. Η περιοχή αποκλείστηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο  έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Σημειώνεται πως κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ θεωρείται κρίσιμη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτές η όχι τις προσφυγές. Αν οι προσφυγές γίνουν δεκτές τότε θα προχωρήσει στην εξέταση για το αν ο νόμος είναι συνταγματικός η αντισυνταγματικός. Στην αντίθετη περίπτωση το θέμα θα τελειώσει εδώ και το Δικαστήριο θα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει τον Ιανουάριο,οπότε και θα εκδικαστούν άλλες προσφυγές των καναλιών που έχουν προσδιοριστεί για τις 13 Ιανουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου