Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών σημειώνεται έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Η σιδερένια πόρτα εκτινάσσεται και καταπλακώνει 11χρονο μαθητή
με αποτέλεσμα το παιδί να βρει τραγικό θάνατο. Από το συμβάν, τραυματίζονται και άλλοι δύο μαθητές ηλικίας 6 και 10 ετών. Ο πρώτος μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται για μέρες, ενώ ο δεύτερος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ελαφρά χτυπημένος.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία που συνέβη, με την οικογένεια του μικρού Βασίλη να είναι απαρηγόρητη.
Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, δύο ψυχολόγοι από την πόλη των Σερρών αναλαμβάνουν δωρεάν την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όπου συνέβη η φονική έκρηξη. Στενός φίλος και συμμαθητής του άτυχου Βασίλη ήταν μεταξύ των παιδιών που κρίθηκε αναγκαίο να δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη. Όπως εξηγεί η μητέρα του στο thestival.gr, «τα δύο παιδιά έκαναν πολλή παρέα. Ταίριαζαν σαν χαρακτήρες».
«Το πιο δύσκολο ήταν να του το ανακοινώσω. Έβλεπα το παιδί μου να μαραζώνει»
Η μητέρα του φίλου του Βασίλη περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο το πόσο δύσκολο ήταν να ανακοινώσει στο παιδί της πως ο 11χρονος είναι νεκρός. Ο γιος της, στο άκουσμα της τραγικής είδησης, δεν αντέδρασε. Χρειάστηκε χρόνο να το επεξεργαστεί.
«Στην αρχή με ρωτούσε πώς έγινε. Προσπαθούσα να του εξηγήσω όσο μπορούσα αλλά με βοήθησε και ο ψυχολόγος σ’ αυτό. Κάποια στιγμή απέφευγα να τον ρωτάω, δεν ήθελε να το συζητάει συνέχεια. Του εξήγησα ότι όταν θέλει να μου μιλάει, μπορεί να το κάνει. Για κάποιο διάστημα τον έβλεπε στον ύπνο του. Για το σκηνικό ρωτούσε μόνο στη αρχή. Το καλό είναι ότι απομόνωσαν το πίσω μέρος, βέβαια τα παιδιά θέλουν να πάνε αλλά δεν είναι μέρος γι’ αυτούς», ανέφερε η μητέρα. Η ίδια πρόσθεσε πως η βοήθεια του ψυχολόγου ήταν απαραίτητη. Το παιδί της, σύμφωνα με τα όσα είπε, είναι κλειστός χαρακτήρας και δεν ξεσπούσε. «Όταν του ανακοινώσαμε ότι έφυγε ο Βασίλης, δεν αντέδρασε αμέσως. Άρχισε να το επεξεργάζεται. Μετά άρχισε να σφίγγεται, πήγαινε στο μπάνιο, καθόταν για ένα λεπτό και ξαναέβγαινε. Ήταν δύσκολο να βλέπω το παιδί μου να μαραζώνει. Σκέφτηκα να μιλήσω σε ψυχολόγο και μετά έμαθα ότι ο κ. Ασίκογλου αναλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη αφιλοκερδώς»… δείτε εδώ