Friday, 26 April, 2024

Φρίκη: Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του νεκρού βρέφους

Φρίκη: Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του νεκρού βρέφουςΔυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, μετά τη νεκροψία- νεκροτομή που διενεργήθηκε στο άτυχο βρέφος, το οποίο μετέφερε νεκρό ο πατέρα του, χθες, στο νοσοκομείο Παίδων.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στο 11 μηνών βρέφος από την Συρία που μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού» το πρωί της Κυριακής (16/02).

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το πόρισμα του ιατροδικαστή, το άτυχο μωρό έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των ελέγχων, ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

«Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το άτυχο μωρό έπασχε από μικροκεφαλία και όχι από εγκεφαλίτιδα, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.
Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι 2,5 ετών. Αστυνομικοί πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους στο διαμέρισμα που διέμενε το άτυχο βρέφος, στου Ζωγράφου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων

Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστης.

Εκ της Διοίκησης

newsbomb

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου