Saturday, 27 April, 2024

Φωτιά σε Βούλα-Βάρη: Αστυνομικοί έσωσαν πολίτες. Σήμερα νέα πυρκαγιά στα Μέγαρα

Στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και γηροκομείου στη Βάρη προχώρησε η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Εκκενώθηκαν οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη. Πέραν αυτών, εκκενώθηκαν και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, με 80 φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 20:30 το βράδυ, η φωτιά κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο της Βούλας, ενώ κινείται μεταξύ Βάρης και Βούλας. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, τα εναέρια μέσα έκαναν τις τελευταίες ρίψεις και αποχώρησαν.

 Ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι δεν έχουν καεί εντελώς σπίτια. Ωστόσο σε 20 σπίτια σημειώθηκαν φθορές, με 4 από αυτά να έχουν υποστεί τις ισχυρότερες. Ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Παρά τους ισχυρούς ανέμους, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Βούλας είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων. Ωστόσο, πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση από την περιοχή της Βάρης, όπου έχουν επεκταθεί οι φλόγες, δημιουργώντας ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, καθώς όταν ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα έπνεαν άνεμοι οκτώ μποφόρ. Στη συνέχεια, επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα. Για τον λόγο αυτό απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και με μήνυμα του 112 που εστάλη στις 16.20. Συνολικά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα και 30 οχήματα, έξι αεροσκάφη, κ.α. Αστυνομικοί απεγκλώβισαν κόσμο από τις φωτιές.

Η φωτιά σε Βάρη και Βούλα, οριοθετήθηκε όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς σε ενημέρωσή τους.

Ο κ. Βουρνάς τόνισε πως «αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά που έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια. Προέκυψαν περιορισμένες ζημιές σε κατοικίες. Αποφύγαμε τραυματισμούς σε μια περιοχή κοντά στον αστικό ιστό».

Φωτιά στα Μέγαρα – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Σήμερα, νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα στην περιοχή Πυργάρι και στη θέση Μπότσικα.

Η φωτιά στη Μέγαρα καίει ξερά χόρτα ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου