Saturday, 27 April, 2024

Χειροπέδες σε συνοριοφύλακες, που κατηγορούνται για βασανιστήρια σε μετανάστη

Η ΕΛ.ΑΣ. προέβη στη σύλληψη τεσσάρων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι υπηρετούν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για βασανιστήρια, ενώ προηγήθηκε η καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο αλλοδαπός συνεπλάκη με δύο άλλους κρατούμενους, και οι δύο συνοριοφύλακες επενέβησαν χτυπώντας τον στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται ότι δεν τους σταμάτησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, τέσσερις Συνοριακοί Φύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους Συνοριακούς Φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο Συνοριακοί Φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου