Tuesday, 21 May, 2024

Ψαλτοπούλου: «Οι θάνατοι οφείλονται στους ανεμβολίαστους, αλλά και σε όσους δεν κάνουν τρίτη δόση»!

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στο Live News για την πορεία της πανδημίας λέγοντας πως…

«δυστυχώς, αυτή η εικόνα είναι πλέον σε όλη την Ευρώπη». Θα μας τρελάνουν με τη σειρά οι επιδημιολόγοι… (ποτε είχαμε τόσους αλήθεια στην Ελλάδα και με το κυάλι ψάχνουμε αναισθησιολόγους; Άλλο θέμα!). Δεν φταίνε λέει η συγκεκριμένη κυρία, μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι (το παραδέχεται δηλαδή!) που όμως έχασαν ή χάνουν την ανοσία τους-αν είχαν ποτέ- και δεν… τρέχουν να κάνουν και την τρίτη δόση!
«Είχαμε κάνει τις δύο δόσεις, προσπαθούσαμε να κερδίσουμε την ελευθερία και όπως βλέπετε χρειάζεται και η τρίτη δόση και ένα μείγμα πολιτικών για να σταματήσει η επέλαση του ιού. Εχθές και σήμερα έχουν ειπωθεί κάποια νέα μέτρα, επομένως πρέπει αν περιμένουμε 10 με 15 μέρες να δούμε την αποτελεσματικότητα αυτών. Προφανώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γίνονται κινήσεις ώστε όλοι μαζί συντονισμένοι να σταματήσει η πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, οι αυξημένοι θάνατοι οφείλονται στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν πολλαπλάσιο κίνδυνο να διασωληνωθούν και να πεθάνουν, καθώς και σε όσους δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση, επειδή «χαλάρωσε» η ανοσία τους.
«Ο εμβολιασμός είναι ακόμα ο καλύτερος τρόπος να σταματήσει η πανδημία», είπε η κ. Ψαλτοπούλου και πρόσθεσε πως ο κορονοϊός δεν θα φύγει από δίπλα μας και πρέπει να ελαχιστοποιηθούν τουλάχιστον οι θάνατοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου