Friday, 26 April, 2024

2020 με δήμαρχο rock star και «φαν κλαμπ» μεταναστών

Σε Βαβέλ από ορδές μεταναστών μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος για να υποδεχτεί το 2020, στην πρώτη Πρωτοχρονιά της εποχής Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας!
Ήταν μάλιστα τόσο πολλοί οι αλλοδαποί που κατέκλυσαν την καρδιά της πρωτεύουσας για να ακούσουν τις Mέλιsses και τους υπόλοιπους εγχώριους καλλιτέχνες που νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται παραμονή Πρωτοχρονιάς στο… Ισλαμαμπάντ. Οι περισσότεροι ήταν μπροστά μπροστά, λες και είναι «φαν κλαμπ» του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος με στιλ ροκ σταρ και σαν άλλος showman έδωσε εν μέσω πυροτεχνημάτων το έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση προκειμένου οι Αθηναίοι (;) να υποδεχτούν το 2020! Μέσα στο μαύρο σμόκιν του και με λυμένο το παπιγιόν (ως άποψη, άραγε;) ο δήμαρχος Αθηναίων, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία λίγο πριν από την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους και ευχήθηκε: «Πάρτε ο ένας τον άλλον αγκαλιά, να μη βρει κανέναν το 2020 μόνο του».
Αρκετοί περίμεναν να ακούσουν κάτι περισσότερο από τον δήμαρχο, ως είθισται, και αναρωτήθηκαν αν ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε συνειδητά αυτή τη λακωνική ευχή ή έφταιγε το… τρακ του πρωτάρη! Βέβαια, την ευχή του την κατάλαβαν μόνο όσοι κάτοικοι των Αθηνών, που δεν ήταν η πλειοψηφία ανάμεσα στους παρευρισκομένους, αποφάσισαν να υποδεχτούν το νέο έτος μαζί με παρέες των μεταναστών και οι τηλεθεατές που υποδέχτηκαν το 2020 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, η οποία είχε ζωντανή σύνδεση με την πλατεία Συντάγματος!
Το show άρχισε γύρω στις 10 το βράδυ, με παρουσιαστές τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Λίγα δευτερόλεπτα προτού μπει το νέο έτος ο δήμαρχος ανέβηκε στη σκηνή. Η αντίστροφη μέτρηση για το «Happy new year» έγινε… αυτοσχέδια, ώστε να μην υπάρξουν διαφορές με τα ρολόγια και έτσι ο Κώστας Μπακογιάννης και οι καλλιτέχνες όρισαν από σκηνής πότε άλλαξε ο χρόνος! Mε τους μετανάστες -«γκεστ σταρ» της βραδιάς- να έχουν πιάσει στασίδι από νωρίς και να είναι «πρώτο τραπέζι πλατεία», Μέλιsses, Ηβη Αδάμου, Demy και Josephine τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή. Τους καλλιτέχνες πλαισίωσε η βραβευμένη ομάδα γενικής γυμναστικής Wolves με ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα, που έδωσε διαφορετική πινελιά στη βραδιά. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός dj Pitsi, που έβαλε φωτιά στα decks. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί η ισχυρή αστυνομική παρουσία, που απέτρεψε παρατράγουδα με πορτοφολάδες, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αφροδίτη Μάνου, στην πρώτη ανάρτησή της για το 2020, αναφέρθηκε στην απουσία γυναικών από τη μεγάλη γιορτή της Πλατείας Συντάγματος, υπαινισσόμενη ότι οι άντρες ήταν στην πλειοψηφία τους μετανάστες που δεν συνοδεύονται από γυναικείες παρουσίες.
Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:
«Να μου λείπει αυτή η “πολυπολιτισμικότητα”. Να μου λείπει μια πλατεία γεμάτη πηγαία, μεγάλα αντρικά χαμόγελα που φωτογραφίζονται και φωτογραφίζουν την παντελή γυναικεία απουσία από τη Γιορτή, από τη Χαρά και τη Ζωή. Βυζάκια έξω, κορίτσια! Να μην αφήσετε να σας εξορίσουν από τη χαρά!» γράφει η Αφροδίτη Μάνου.

πηγή: espressonews.gr – thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου