Saturday, 27 April, 2024

Δημιουργείται αιολικό πάρκο στην περιοχή της Μαγνησίας, μετά το κάψιμο;

Τη δημιουργία αιολικού πάρκου από την εταιρεία «Ενεργειακή Μαυροβουνίου» στην περιοχή της Μαγνησίας επέτρεψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού Τύπου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το NewMoney, επικαλούμενο την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.), η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, το πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 80MW και θα βρίσκεται στη θέση ‘Μαυροβούνι’, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της εταιρείας Ενεργειακή Μαυροβουνίου ΙΚΕ.

Μάλιστα, διαχειριστές της «Ενεργειακή Μαυροβουνίου», η οποία συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και στην πορεία είχε μοναδικό μέτοχο την ισπανική Siemens Gamesa Renewable Energy Wind Farms Sociedad Anonima, ενώ πέρσι όλα τα εταιρικά μερίδια ανελήφθησαν από την «Ενεργειακή Βουρσανα Μ.Α.Ε., είναι οι Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος, Angel Hernandez και Finlay Alexander McCutcheon.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του έργου

«Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) συνολικής ισχύος 80 MW στη θέση «Μαυροβούνι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Π.Ε. Μαγνησίας) και των συνοδών σε αυτό έργων, που θα αποτελείται από δεκαέξι 16 ανεμογεννήτριες τύπου Siemens Gamesa SG5.0-145, ονομαστικής ισχύος 5 ΜW έκαστη, με προβλεπόμενη συνολική εγκατεστημένη ισχύ 80 MW και μέγιστη αποδιδόμενη ισχύ 80 MW…. δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου