Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ημερίδα για τις προστατευόμενες περιοχές του Θερμαϊκού κόλπου

Τις διαχειριστικές δράσεις που υλοποίησε για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές αρμοδιότητάς του

θα παρουσιάσει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Οι δράσεις αφορούν -μεταξύ των άλλων- στην παρακολούθηση σημαντικών και απειλούμενων ειδών και οικοτόπων, όπως είναι ο Λαγόγυρος, το Κιρκινέζι και το δίθυρο μαλάκιο Pinna nobilis, αλλά και έργα όπως η περίφραξη και σήμανση των αμμοθινών Αλυκής Κίτρους, η  αποκατάσταση τμήματος του παρόχθιου δάσους του Αξιού, η τοποθέτηση φωλιών για το Κιρκινέζι σε οικισμούς της κοιλάδας του Αξιού και η βελτίωση των ενδιαιτημάτων του Λαγόγυρου στο Καλοχώρι και το Ανατολικό.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν το διάστημα από το 2021 ως το 2023, στο πλαίσιο της Πράξης «Διαχειριστικές δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου», με κωδικό ΟΠΣ 5033615 του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Πρόκειται για συνολικά 22 έργα, από τα οποία τα επτά αφορούν στην παρακολούθηση και τα 15 στη διαχείριση ειδών και οικοτόπων, καθώς και έργο που αφορούσε στην προβολή των δράσεων αυτών με την παραγωγή εντύπων και τηλεοπτικών σποτ.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες που συνεργάστηκαν με τον ΟΦΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση των έργων.

Η ημερίδα, η οποία έχει τίτλο «Δράσεις για τη διατήρηση και τη διαχείριση της βιοποικιλότητας στις Προστατευόμενες Περιοχές του Θερμαϊκού Κόλπου στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Παρουσίαση αποτελεσμάτων», θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Capsis, και θα μεταδίδεται με live-streaming μέσω του συνδέσμου: https://youtube.com/live/5jFLDVOke78.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου