Saturday, 27 April, 2024

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το κρύο

Χέρια ξεφλουδισμένα και χείλια με σκασίματα; Κρατήστε το χειμώνα μακριά από το δέρμα σας, με αυτές τι πολύ απλές συμβουλές:

Καταναλώστε πολύ νερό

Για να αποτρέψετε την ξηρότητα του δέρματος πρέπει να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θυμηθείτε ακόμα ότι «είστε ό,τι τρώτε»! Συνεπώς, προσθέστε στη διατροφή σας λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Όσο ωραίο και αν ακούγεται ένα ζεστό μπάνιο πραγματικά δεν είναι καλό για το δέρμα σας. Το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια και ενισχύει τη δημιουργία μιας μη υγιούς, τραχιάς υφής.

Προστατέψτε τα χείλη

Τα χείλη είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου «ξεφλουδίζουν» με τα πρώτα κρύα. Μην προσπαθήσετε να τα υγράνετε με σάλιο, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Προτιμήστε βούτυρο καριτέ ή liposan με βιταμίνες για άμεση ανακούφιση.

Έχετε μαζί σας μια κρέμα χεριών

Τα χέρια σας υποφέρουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το συχνό πλύσιμο. Για να μην αποκτήσουν τραχιά υφή και για να τα διατηρείτε απαλά, απλώνετε συχνά μια ενυδατική κρέμα και προστατέψτε τα φορώντας γάντια.

Και μην ξεχνάτε! Αντιηλιακό

Ακόμα και το χειμώνα η ακτινοβολία του ήλιου παραμένει δυνατή. Καθώς η ξηρή επιδερμίδα είναι και πιο ευαίσθητη στην ακτινοβολία, η χρήση SPF και το χειμώνα είναι απαραίτητη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου