Μίνι οδηγός για τα φρούτα και τα λαχανικά της άνοιξης
Εάν θέλετε να γνωρίζετε εάν τα λαχανικά ή τα φρούτα που επιλέξατε είναι «της εποχής» ώστε να έχουν περισσότερη θρεπτική αξία αλλά και πλούσια γεύση τότε διαβάστε τον παρακάτω οδηγό για να διαλέγετε ο, τι καλύτερο για τη διατροφή σας.
Μάρτιος
Σπαράγγια λευκά και πράσινα, αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο. Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου
Απρίλιος
Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι. Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου.
Μάιος
Αβοκάντο, βλήτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια, πρώιμες μελιτζάνες, άνηθος, αντίδι, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκια, λάχανο, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, πατζάρια, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια και μπρόκολα (τελευταία) καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, μούσμουλα, πρώιμα πεπόνια.