Friday, 26 April, 2024

Συνταγή για εύκολη, οικονομική και γευστική βασιλόπιτα!

Ολόκληρη η συνταγή του Γιώργου Πότση
Μία εύγεστη και λαχταριστή βασιλόπιτα ετοίμασε ο Γιώργος Πότσης ενόψει των εορτών.
Υλικά
5 αυγά, 420γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 πρέζα αλάτι,
180γρ. κρέμα γάλακτος, 330γρ αλεύρι, 4γρ μαχλέπι,
1 κουτ. γλυκού κανέλα, 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο,
1 φακελάκι μπέικιν, 120γρ βούτυρο λιωμένο, 1 πορτοκάλι ξύσμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα (να είναι σχετικά αραιό για να γίνει αφράτο) σε στρογγυλή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά της ώρας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Βάζουμε στην πιατέλα με την ανάποδη μεριά πάνω και αχνίζουμε.
Tips: Αντί για ζάχαρη άχνη, μπορείτε να την γαρνίρετε με λευκό γλάσο ή ακόμη και με γλάσο σοκολάτας για να γράψετε Χρόνια Πολλά!
Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου