Τρουφάκια από κέικ που σας περίσσεψε της Έλλης
Υλικά
500 γρ. μπαγιάτικο κέικ
1 κούπα φρέσκο γάλα
3 κ.σ κακάο
3 κ.σ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
3 χούφτες χοντροκομμένα καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, ή σταφίδες…
λίγο κονιάκ
Τρούφα, κακάο ή ινδοκάρυδο ή σουσάμι για το πασπάλισμα.
Αντίστοιχα, μπορούμε να τα κάνουμε με τσουρέκι, που ίσως να έχει μείνει αυτή την εποχή!
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη τρίψτε με τα χέρια σας το κέικ που σας περίσσεψε ώστε να γίνει τρίματα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, την άχνη (αν χρειάζεται), το λικέρ και τα καρύδια. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό τόσο όσο να πλάθεται.
Παίρνουμε λίγο υλικό και το πλάθουμε μπαλάκι, το περνάμε από την τρούφα ή το κακάο ή το ινδοκάρυδο και το ακουμπάμε σε ένα μακρόστενο τάπερ ή μία πιατέλα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα έως ότου τελειώσει.