Saturday, 27 April, 2024

Έπσταϊν: Βόμβα με τον Μπιλ Κλίντον στη λίστα με τους πελάτες του. 200 ονόματα στη «φόρα»

Σχεδόν 200 ονόματα που συνδέονται με την υπόθεση σεξουαλικού trafficking στην οποία εμπλέκονται ο Τζέφρι Επστάιν και η Γκισλέιν Μάξγουελ θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα δικαστής της Νέας Υόρκης αποκαλύπτοντας ή επιβεβαιώνοντας τις ταυτότητες δεκάδων συνεργατών του χρηματοδότη που μέχρι τώρα ήταν γνωστοί μόνο ως John και Jane Does στα δικαστικά έγγραφα.

Πολλοί από τη λίστα θα είναι ήδη δημόσια γνωστοί ως συνεργάτες, υπάλληλοι του Επστάιν και της Μάξγουελ ή άνθρωποι που είχαν πετάξει με τα αεροπλάνα του. Μπορεί επίσης να κατονομάσει τα φερόμενα ως θύματα του Επστάιν που είχαν μεταφερθεί σε σπίτια, όπως μια έπαυλη στη Νέα Υόρκη, μια βίλα στο Παλμ Μπιτς, ένα ιδιωτικό νησί στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και ένα ράντσο έξω από τη Σάντα Φε.

Τα ονόματα των John Does θα εξεταστούν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ηθοποιούς, ακαδημαϊκούς και, ως γνωστόν, τον απομονωμένο πλέον Βρετανό πρίγκιπα όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Ο Κλίντον αναγνωρίστηκε ως «Doe 36»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως “Doe 36” και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Η Giuffre δεν προέβη σε ισχυρισμούς για αδικήματα του Κλίντον, αλλά υποστηρίζει ότι τον συνάντησε στο νησί -το οποίο ο Κλίντον έχει πει ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ.

Αλλά τα προσωπικά αρχεία καταγραφής πτήσεων που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Επστάιν έδειξαν ότι ο Κλίντον πετούσε εκτενώς με το αεροπλάνο του Επστάιν, μεταξύ άλλων σε ταξίδια στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι τα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, το 2001.

Ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Επστάιν το 2005, αφού ο Επστάιν κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για… σεξουαλικά μασάζ. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Επστάιν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Ποια ονόματα πιθανολογείται ότι βρίσκονται στην ατζέντα Επστάιν

Τα ημερολόγια του Επστάιν που βρέθηκαν φέτος από την Wall Street Journal κατά τη διάρκεια των αγωγών που σχετίζονται με τον Επστάιν μεταξύ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και δύο αμερικανικών τραπεζών, αποκάλυψαν την έκταση του δικτύου του Επστάιν.

Στα ονόματα που αναδείχθηκαν περιλαμβάνονταν ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμς Μπερνς, και η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με λιγότερο σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ριντ Χόφμαν και ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου επί Ομπάμα.

Άλλοι ήταν ο Woody Allen, ο Bill Gates, ο Thorbjørn Jagland, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak και ο πρώην πρόεδρος της Barclays Jes Staley.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των ονομάτων;

Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά της αποσφράγισης των ονομάτων λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ώρα Νέας Υόρκης, σχεδόν 9 χρόνια αφότου το θύμα, Βιρτζίνια Τζιούφρε, κατέθεσε το 2015 αγωγή δυσφήμισης κατά της Μάξγουελ, κόρης του εκλιπόντος Βρετανού βαρόνου του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία με τη σειρά της παρήγαγε τα ονόματα σε νομικές καταθέσεις.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2016, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Σουίτ απέρριψε την αίτηση του Μάξγουελ να απορρίψει την υπόθεση, διαπιστώνοντας ότι «η αλήθεια ενός κόσμου συμφραζομένων γεγονότων είναι ευρύτερη από τις φερόμενες ως δυσφημιστικές δηλώσεις» και ότι η Γκίφρε «ήταν θύμα διαρκούς σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μεταξύ 1999 και 2002». Τα μέρη συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά το 2017.

Σύμφωνα με το ABC News τη Δευτέρα, η “Jane Doe 162” είναι μάρτυρας που κατέθεσε ότι ήταν 17 ετών όταν βρισκόταν μαζί με τους Andrew, Maxwell και Giuffre στο σπίτι του Επστάιν στο αρχοντικό της Νέας Υόρκης. Ένας γνωστός της Μάξγουελ και του Επστάιν δήλωσε πέρυσι στον Guardian ότι τα πρότυπα συμπεριφοράς του Επστάιν δεν διέφεραν σημαντικά πριν και μετά την καταδίκη. «Δεν ήταν ένας αλλαγμένος άνθρωπος», είπαν. «Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι στο μυαλό του πίστευε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως ήθελε, αν είχε τα χρήματα για να το κάνει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου