Sunday, 28 April, 2024

Εισαγγελέας: Ο Άλεκ Μπάλντουιν μπορεί να μην τράβηξε την σκανδάλη

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μπορεί να έριξε τον μοιραίο πυροβολισμό που σκότωσε την Χάλινα Χάτσινς, στα γυρίσματα του «Rust» χωρίς να τραβήξει τη σκανδάλη του όπλου, λέει εισαγγελέας του Νέου Μεξικό.

Η εισαγγελέας της Σάντα Φε, Mary Carmack-Altwies είπε στο Vanity Fair ότι είχε παρακολουθήσει την συνέντευξη του Άλεκ Μπάλντουιν στο ABC τον Δεκέμβριο και της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ισχυρισμός του ηθοποιού ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

«Μπορεί να τραβήξεις τον “κόκορα” πίσω χωρίς να πατήσεις και την σκανδάλη», λέει ο Carmack-Altwies. «Έτσι, τραβάς πίσω εν μέρει, δεν κλειδώνει και, στη συνέχεια, αν το αφήσεις, ο κόκορας μπορεί να χτυπήσει το αστάρι της σφαίρας».

Ο Μπάλντουιν είχε επιμείνει στη συνέντευξη ότι η σκανδάλη δεν πατήθηκε ποτέ. «Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη ποτέ», είπε ο ηθοποιός. Η Carmack-Altwies ξεκίνησε ανεπίσημη έρευνα για να ελέγξει τους ισχυρισμούς του Μπάλντουιν ότι είχε τραβήξει μόνο τον «κόκορα» του όπλου πριν εκπυρσοκροτήσει, ρίχνοντας τη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα την Χάτσινς στο στήθος και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα στην κλείδα.

«Δεν ήξερα πολλά για τα όπλα, σίγουρα όχι για τα περίστροφα της δεκαετίας του 1850. Έτσι, όταν το άκουσα για πρώτη φορά, είπα: “Είναι τρελό”», είπε στο Vanity Fair. Η εισαγγελέας ζήτησε από έναν εκ των ερευνητών της να φέρει το παλιού τύπου περίστροφο στο γραφείο της για να ελέγξει εάν μια μηχανική δυσλειτουργία θα μπορούσε να είχε προκαλέσει την εκπυρσοκρότηση. Καθάρισαν ένα δωμάτιο και έβαλε δύο ερευνητές να επιθεωρήσουν το όπλο για να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν γεμάτο. Το τεστ αποκάλυψε ότι ο «κόκορας» θα μπορούσε να είχε προκαλέσει την βολή, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα από ανάλυση του FBI για το όπλο εκκρεμούν ακόμη.

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Χάλινα Χάτσινς κατέθεσαν μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουιν, με τον ηθοποιό να απαντά εμμέσως με μια ανάρτηση στο Instagram, που περιλάμβανε απλώς την εικόνα μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης από το Parrish Art Museum να λέει: «Όλα θα πάνε καλά».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου