Friday, 26 April, 2024

Η Ιρανή influencer «Αντζελίνα Τζολί» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης

Ένα αστέρι του Instagram που λατρεύει την Αντζελίνα Τζολί και έχει κάνει πολλές επεμβάσεις για να της μοιάσει, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση

σε μια ιρανική φυλακή έναν χρόνο μετά την σύλληψή της για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 19χρονη Σαχάρ Ταμπάρ, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Φατεμέ Κισχβαντ, κέρδισε περίπου 500.000 ακόλουθους αφότου δημοσίευσε φωτογραφίες του προσώπου της, έχοντας κάνει πάνω από 50 πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάζει στο ίνδαλμά της, την Αντζελίνα Τζολί.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που της προσάπτουν
Ο δικηγόρος της Ταμπάρ, επιβεβαίωσε στην Daily Mail πως η πελάτης του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών, με την κατηγορία για διαφθορά νέων και έλλειψη σεβασμού για την Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με την Guardian.

Κατηγορήθηκε επίσης για βλασφημία και υποκίνηση βίας όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2019, μαζί με άλλους τρεις influencer του Instagram. Σε εκείνες τις κατηγορίες κρίθηκε αθώα. Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε την ομολογία της στα τέλη Οκτωβρίου πέρυσι. Οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την βγάλουν από την φυλακή τον Απρίλιο, αφότου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στη φυλακή. Ο λογαριασμό της στο Instagram, απενεργοποιήθηκε. «Το αστείο της την έβαλε στη φυλακή» έγραψε η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινεγιάντ. «Η μητέρα της κλαίει κάθε μέρα για την αθώα κόρη της».

Έκκληση στην πραγματική Αντζελίνα Τζολί για βοήθεια

Τα ιατρικά αρχεία της Ιρανής “Τζολί” δείχνουν ότι είχε μια ψυχική ασθένεια, με ιστορικό επισκέψεων σε ψυχιατρικά ιδρύματα, καθιστώντας την καταδικαστική ποινή της λιγότερο κατανοητή, αναφέρει η Guardian. Η Αλινεγιάντ έκανε, μάλιστα, έκκληση και στην Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας από την ηθοποιό και ακτιβίστρια να βοηθήσει την Ταμπάρ. «Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ιστορικό βασανισμού των γυναικών. Πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε αυτό το απαρτχάιντ των φύλων».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου