Friday, 26 April, 2024

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται επίσημα για δολοφονία εξ αμελείας στο γυρίσματα του «Rust»

Αντιμέτωπος με την κατηγόρια της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για το θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» είναι ο Άλεκ Μπάλντουιν.

«Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων και των νόμων της πολιτείας του Νέου Μεξικού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Άλεκ Μπάλντουιν και άλλων μελών του κινηματογραφικού συνεργείου του ‘Rust’», δήλωσε σήμερα η εισαγγελέας του Νέου Μέξικο.

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα πριν από σχεδόν 15 μήνες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Η ανακοίνωση σχετικά με τις κατηγορίες ήρθε τρεις μήνες αφότου το γραφείο του σερίφη του Σάντε Φε υπέβαλε τα πορίσματα της έρευνάς του στους εισαγγελείς. Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC τον Απρίλιο ότι πίστευε ότι υπήρχε βαθμός παραμέλησης στο πλατό του . Άφησε όμως τις αποφάσεις σχετικά με τις ποινικές διώξεις στο γραφείο του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη έκθεση του FBI, αναφέρεται ότι ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο γεμάτο με αληθινές σφαίρες όπλο. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έδωσε στη δημοσιότητα την ιατροδικαστική έκθεση του FBI. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοιραίο όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη». Το όπλο αυτό βρισκόταν στα χέρια του Άλεκ Μπάλντουιν, όταν συνέβη το μοιραίο.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο σύζυγος της Χάτσινς κατέληξε σε διακανονισμό με τους παραγωγούς της ταινίας συμπεριλαμβανομένου του Μπάλντουιν. Ο Μάθιου Χάτσινς ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα γυρίσματα θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο και θα συμμετάσχει στο έργο ως εκτελεστικός παραγωγός στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σε συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News τον Δεκέμβριο του 2021, ο Μπάλντουιν έδωσε για πρώτη φορά δημόσια εξηγήσεις για τον μοιραίο πυροβολισμό και υποστήριξε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Επέμεινε σθεναρά ότι δεν έφταιγε ο ίδιος και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ένοχος για το περιστατικό. «Αισθάνομαι ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός», είχε πει. «Αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ», είχε δηλώσει.

Όταν ρωτήθηκε πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα στον μύλο, ο Μπάλντουιν απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Κάποιος έβαλε μια αληθινή σφαίρα σε ένα όπλο. Μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου