Saturday, 18 May, 2024

Βρείτε Αντίκες για Σπίτια με Μοναδικό vintage στιλ

Αν σας αρέσουν τα παλιά αντικείμενα, τότε σίγουρα, το vintage στιλ είναι ιδανικό για να προσφέρετε μια διαφορετική προσέγγιση στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Που θα βρείτε όμως μοναδικά κομμάτια και αντίκες; Δείτε παρακάτω, τι χρειάζεται να κάνετε προκειμένου να προσδώσετε στο σπίτι σας το απόλυτα μοντέρνο -και όχι παλιομοδίτικο- vintage στιλ.

Τι σημαίνει vintage στιλ & γιατί ξεχωρίζει

Το vintage στιλ παραλληλίζεται με το ρετρό, καθώς και τα δύο έχουν τις καταβολές τους στον περασμένο αιώνα αλλά όχι στη διάρκεια των ίδιων δεκαετιών. Το vintage στιλ περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ της δεκαετίας του ‘60 και του ‘90, ενώ το ρετρό στιλ αφορά σε στοιχεία διακόσμησης εσωτερικών χώρων που μεσουρανούσαν από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Οι λόγοι που το vintage ξεχωρίζει και προσελκύει ολοένα και περισσότερους σύγχρονους θαυμαστές είναι η λιτή αισθητική του, που συνθέτεται με έπιπλα του 1970 και διακοσμητικά του 1990.

Τα χαρακτηριστικά που το συνθέτουν αφορούν κυρίως στις αποχρώσεις, οι οποίες συμβαίνει να είναι ήρεμες και σε ουδέτερους τόνους (μπεζ, γκρι, χρώμα της άμμου) όπως και παστέλ (ανοιχτό ροζ, ανοιχτό γαλάζιο, λιλά) αλλά και το ειδών των υλικών. Τα υλικά των αντικειμένων είναι φυσικά, ξύλο κυρίως, πέτρα και σφυρήλατο σίδηρο. Τα υφάσματα δε, είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες (μαλλί, βαμβάκι), και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο vintage στιλ, ενισχύοντας την άνεση και την αίσθηση του οικείου με τη χρήση διακοσμητικών μαξιλαριών στο σαλόνι και τα υπνοδωμάτια, τραπεζομάντηλων και βάσεων για βάζα και ανθοδοχεία.

Πώς να δημιουργήσετε μια μοντέρνα vintage διακόσμηση με αντίκες

Επιλέγοντας ορισμένα ιδιαίτερα έπιπλα, αντίκες και είδη διακόσμησης για κάθε χώρο του σπιτιού, μπορείτε να υιοθετήσετε το απόλυτο trend της vintage διακόσμησης, χωρίς να κάνετε αλλαγές επιπέδου… ανακαίνισης! Προσθέστε μερικά έπιπλα ή διακοσμητικά στοιχεία σε έντονα, ζωντανά χρώματα, τα οποία δημιουργούν αντιθέσεις με τις ουδέτερες αποχρώσεις και τα παστέλ χρώματα του vintage στιλ. Μπορείτε να αναδείξετε μοναδικά τα χρώματα της δεκαετίας του ‘70, όπως είναι το έντονο πορτοκαλί, το γαλαζοπράσινο και το μουσταρδί.

Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε έναν λιτό και καλαίσθητο χώρο σε κάθε γωνιά του σπιτιού με την άνεση να υπερισχύει αλλά και να εναρμονίζεται με τα γούστα των ατόμων που κατοικούν στο σπίτι. Τα μοντέρνα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με αντικείμενα γεμάτα ιστορία, όπως αντίκες, σουβενίρ, κορνίζες με φωτογραφίες, σε μια οικεία και γνώριμη ατμόσφαιρα όπου σίγουρα θα νιώθετε πως είστε πάντα ευπρόσδεκτοι. Μην ξεχνάτε πως το vintage στιλ είναι από μόνο του αρκετά ρομαντικό, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας ιδιαίτερα floral στοιχεία σε αξεσουάρ και υφάσματα. Στην κρεβατοκάμαρα για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι και να συνδυάσετε έναν κρεμαστό μπρούτζινο καθρέφτη. Στο σαλόνι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή γωνιά με μερικά παλιά βιβλία και ξύλινα κουτιά, που αξιοποιούνται δεόντως στην αποθήκευση και την οργάνωση χρηστικών μικροαντικειμένων. Προσθέτοντας επιπλέον μερικές πουά πινελιές σε υφάσματα, τοίχους ή διακοσμητικά, θα καταφέρετε να απογειώσετε το vintage ύφος χωρίς να προβείτε σε ριζικές αλλαγές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου