Saturday, 27 April, 2024

Καρναβάλι των Μωραϊτίκων Κέρκυρας: «Έκαψαν» Κασσελάκh

“Εμείς καίμε Κασσελάκη”, ήταν το σύνθημα του καρναβαλιού στα Μωραΐτικα, στην Κέρκυρα, όπου έκαψαν σαν καρνάβαλο μια καρικατούρα του Στέφανου Κασσελάκη. 

Όπως φαίνεται και στις εικόνες από το corfupress, ο καρνάβαλος που έκαψαν στη συγκεκριμένη περιοχή της Κέρκυρας, είχε το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, με έντονα βαμμένη χείλη, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια με τα γεν..κά όργανα να ξεχωρίζουν και πίσω μία σκούπα να στηρίζει την καρικατούρα.

Πάντως, μεγάλο μέρος του κόσμου, σχολίασε αρνητικά αυτή την εικόνα ενώ κάποιοι άλλοι γελούσαν με το θέαμα…

Ο Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του στο CorfuPress.com αναφέρει: “Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου