Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τατουάζ

Η εφαρμογή των τατουάζ ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, στην αμερικάνικη κοινωνία από φυλακισμένους, επαναστάτες

και καλλιτέχνες οι οποίοι ήθελαν να δηλώσουν κάτι με αυτά. Πολλά χρόνια μετά, στη σημερινή εποχή, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ένα ή περισσότερα τατουάζ θέλοντας να έχουν στο σώμα τους μία φράση ή εικόνα που τους εκφράζει. Αυτό παράλληλα δεν παύει να αποτελεί και ένα είδος μόδας στις μέρες μας. Θα δούμε λοιπόν όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τατουάζ, στην περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε ή να σβήσετε κάποιο.

Όσον αφορά στα πλεονεκτήματα, το τατουάζ αποτελεί ένα διαδεδομένο τρόπο έκφρασης ο οποίος είναι ταυτόχρονα και σχετικά οικονομικός, ανάλογα βέβαια με το είδος και το μέγεθος του τατουάζ που θα επιλέξετε. Είναι ένας δημιουργικός τρόπος ώστε να εκφράσετε τι πιστεύετε και ποιοι είστε, να υποστηρίξετε μία ιδέα ή μία ομάδα, καθώς και ένα διαφορετικό άτομο. Παράλληλα, για πολλούς ανθρώπους τα τατουάζ αποτελούν ένα τρόπο αυτοβελτίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν τα αντιμετωπίζουν απλά ως σύμβολα ή εικόνες, αλλά ως ένα τρόπο να βελτιώσουν το σώμα τους με έργα τέχνης. Κάνουν λοιπόν πολλά και περίτεχνα τατουάζ, χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως ένα καμβά, τον οποίο σταδιακά γεμίζουν.

Ένα από τους βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες για την εφαρμογή ενός τατουάζ (https://tattoolaser.gr/είναι φυσικά η διάρκειά του. Βασική λοιπόν ‘παρενέργειά’ του είναι πολλοί άνθρωποι να μη συνειδητοποιούν το γεγονός ότι θα το έχουν για πάντα στο σώμα τους και να αποφασίζουν στην πορεία να προχωρήσουν σε tattooremoval. Ασφαλώς, κατά τη διαδικασία αυτή αφαίρεσης ενός τατουάζ ή περισσότερων χρειάζεται χρόνος καθώς και επιπλέον κόστος.

Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για την εφαρμογή τατουάζ είναι η αλλεργία καθώς και η μόλυνση την οποία μπορεί να επιφέρει το μελάνι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή του. Εάν πρόκειται ή σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ένα τατουάζ θα πρέπει λοιπόν να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία tattooartist, ο οποίος θα έχει επαγγελματικό εξοπλισμό, θα τηρεί τις συνθήκες υγιεινής και είναι πιο πιθανό να έχει επίσης καλύτερης ποιότητας μελάνια. Εάν δώσετε την απαραίτητη σημασία σε αυτό, θα είστε βέβαιοι ότι οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για το τατουάζ σας είναι σωστά αποστειρωμένες και οι πιθανότητες μόλυνσης ελαχιστοποιούνται. Στην αντίθετη περίπτωση ενός ερασιτέχνη, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των υλικών, την υγιεινή, καθώς και για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που θα χρησιμοποιήσει.

Καθώς η εφαρμογή τατουάζ είναι μία ‘μόνιμη’ απόφαση και πλέον ένας στους τέσσερις ανθρώπους μετανιώνει για αυτό και προχωράει σε tattooremoval, θα πρέπει να είστε βέβαιοι εάν θέλετε να το αποκτήσετε πραγματικά. Ένας τρόπος για να δοκιμάσετε είναι να εφαρμόσετε ένα τατουάζ με τη μέθοδο χέννα, για την οποία δε χρησιμοποιείται βελόνα και έχει διάρκεια 2-3 εβδομάδες. Έτσι, ίσως σας είναι πιο εύκολο στην πορεία να δείτε πώς θα είναι να αποκτήσετε ένα (μόνιμο) τατουάζ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου