Friday, 26 April, 2024

Παπαράτσι: Το πάει για νέα Ίμια η Τουρκία;

Παπαράτσι: Το πάει για νέα Ίμια η Τουρκία;
Νέα σοβαρή πρόκληση από Άγκυρα – Τούρκος ΥΠΑΜ: “Θα διεκδικήσουμε με στρατιωτικά μέσα τα 16 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο”. Νέα θρασύτατη πρόκληση από την Τουρκία.
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και επεσήμανε πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει αυτά τα νησιά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα! Οι ισχυρισμοί Γιλμάζ έρχονται σε συνέχεια της έγερσης θέματος από το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας». Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μίλησε για αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα για «αρχιπέλαγος τουρκικών νησιών». Δηλαδή, ο κ. Γιλμάζ γκριζάρισε όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο αμφισβητώντας το status quo των ελληνικών νησιών. Μάλιστα, όταν ένας βουλευτής τον ρώτησε αν ο τουρκικός στρατός έχει αναστείλει τις ναυτικές περιπολίες στα 16 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία, δεδομένης της συνεχούς παρουσίας ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, ο Ισμέτ Γιλμάζ απάντησε ότι «η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της στα νησιά αυτά», υποστηρίζοντας (άκουσον άκουσον) πως «έμειναν εκτός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών με τις οποίες δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάνει το άσπρο μαύρο προκειμένου να στηρίξει τις αστήρικτες διεκδικήσεις του και το χειρότερο είναι πως καλλιεργεί ένα κλίμα στην τουρκική Βουλή σε βάρος της Ελλάδας και της κυριαρχίας της, αφήνοντας σαφέστατα μέσα από αναφορές του να φανεί πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει τα 16 ελληνικά νησιά και με στρατιωτικά μέσα.
Κατά τα άλλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και κάποιους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού τους ενοχλούν τα συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Καμία δήλωση καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων όμως δεν είδαμε. Αλλά αυτό δεν το έπραξε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών, θα το πράξει τώρα ως υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Οι Τούρκοι λοιπόν επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα Ιμίων (έτσι ξεκίνησε και η κρίση του 1996) διεκδικώντας ελληνικό «ζωτικό χώρο».

Για τα συνθήματα των ΟΥΚάδων!

parap3
που ακούστηκαν στην παρέλαση και φωνασκούν τώρα οι διάφοροι πολιτικοί ρέμπελοι που δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους στον στρατό, προσπαθούν να καταρρακώσουν το ηθικό των παιδιών που έχουν κληθεί να προστατεύουν την πατρίδα. Εκλήθη εκτάκτως τόσο ο επικεφαλής από το άγημα της Ευελπίδων, όσο και ο επικεφαλής των ΟΥΚ που συμμετείχαν στην παρέλαση. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση (της σχολής Ευελπίδων), επιχείρησαν να τιμωρήσουν τους Ευέλπιδες με στέρηση εξόδου, την ώρα που τα παιδιά αυτά έχουν ταχθεί να “φυλάνε Θερμοπύλες”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου