Thursday, 9 May, 2024

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ. Πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα φιλοξενηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

στην ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ’.

Όπως έχουν τονίσει, ωστόσο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν απέδωσαν καρπούς. Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πήρε για λίγες ώρες τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν με την κ. Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβαν τη διερευνητική εντολή με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή σύσκεψη.

Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη εκλογική διαδικασία θα επισπευσθεί και θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου