Το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας
στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όσον αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οικοτεχνία – Παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 7 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00μμ και θα αφορά παραγωγούς, γεωπόνους, καταναλωτές, καθώς και όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
– το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και διάθεση αγροδιατροφικών προϊόντων Οικοτεχνίας
– Διαδικασίες παραγωγής χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων στο εργαστήριο.
– Παρουσίαση παρασκευής χειροποίητου τραχανά και γλυκού του κουταλιού.
– η διατροφική αξία των χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων.
Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνουν δεκτές παρεμβάσεις, θα εισακουσθούν προβληματισμοί και ερωτήματα των ενδιαφερομένων-συμμετεχόντων.
Θα ακολουθήσει δεξίωση όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά εδέσματα από τα παραδοσιακά προϊόντα της Πέλλας.
Για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2381089483 (υπεύθυνοι κ. Σιδηρόπουλος Μιχαήλ, κ. Θεοχαρόπουλος Ιωάννης).
Χώρος Διοργάνωσης: Εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας, (2ο χιλιόμετρο Μαυροβούνι -Έδεσσας).
Πρόγραμμα:
17:00 Προσέλευση και εγγραφή Συμμετεχόντων – Χαιρετισμοί
17:15 Τσελεμπής Δημήτριος Γεωπόνος(MSc) – Δρ. Αγροτικής Οικονομίας «Θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και διάθεση αγροδιατροφικών προϊόντων Οικοτεχνίας»
17:45 Δέλλιου Αλεξάνδρα Γεωπόνος Α.Π.Θ. – MSc Διασφάλιση Ποιότητας «Παραγωγή Παραδοσιακών Προϊόντων – Από τη θεωρία στην πράξη. Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής τραχανά λαχανικών».
18:15 Ζέρζης Βασίλειος Παραγωγός χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων. «Η παραγωγή χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων σήμερα, ανάγκη ή επιλογή; Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής γλυκού του κουταλιού».
18:45 Τρεσίνης Αναστάσιος, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος «Διατροφική αξία χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων»
19:00 «Ορίστε στο τραπέζι μας»: Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά εδέσματα από παραδοσιακά προϊόντα της Πέλλας.