Wednesday, 25 September, 2024

Δήμαρχος Αλμωπίας: “Θα μάλωνα τον Χρήστο Μπάτση, αν τον έβλεπα να μην ασχολείται με τον δήμο”

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, μιλά στον “Λόγο της Πέλλας”, για τα θέματα που αντιμετωπίζει στην περιοχή του

αλλά και για τον ίδιο, σε μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη:
Σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που αναλάβατε στο Δημαρχείο. Τι έχει αλλάξει για εσάς;
Σίγουρα έχει αλλάξει η καθημερινότητα μου, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας. Δεν έχει αλλάξει όμως ο Χρήστος Μπάτσης, παραμένει ο ίδιος όπως και πριν τις εκλογές.
Γίνεται ένα καλό κουμάντο, με τη λογική ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι πολύ μεγάλος σε έκταση;
Βεβαίως και γίνεται, ο Δήμος Αλμωπίας είναι πολύ μεγάλος σε έκταση και προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε κοντά σε όλους τους κατοίκους, είτε ασχολούνται με την γεωργία, είτε με την κτηνοτροφία, είτε με την υλοτομία. Είναι μια περιοχή που την γνωρίζουμε πολύ καλά και με γνώμονα τη δίκαιη και ισόρροπη κατανομή, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας.
Δήμος Αλμωπίας. Ένας καθαρά αγροτικός τόπος. Ποιοί είναι οι στόχοι σας που καθορίζουν την πολιτική σας. Εκτός από αυτό, υπάρχει κάποιος συνδυασμός που μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Όντως ένας μεγάλος αγροτικός Δήμος, από τον Αρχάγγελο έως και τους Σαρακηνούς. Με μια πεδιάδα τεράστια και διαφορετικές ανάγκες. Οι στόχοι που καθορίζουν και την πολιτική μου/μας, είναι οι ανάγκες κάθε Κοινότητας, κάθε πολίτη, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδο του καθενός. Κινούμαστε με γνώμονα πάντα το καλό του κάθε πολίτη, και εκεί πάνω εφαρμόζουμε και την πολιτική μας.
Όσο για τον συνδυασμό που θα φέρει την ανάπτυξη, πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, για αυτό και είχα βγάλει την ανακοίνωση πριν την συγκομιδή των κερασιών. Θέληση, βούληση και όρεξη για δουλειά μαζί με τη σωστή κατεύθυνση, κατανομή και διεκδίκηση κονδυλίων πιστεύω ότι θα είναι η συνταγή της επιτυχίας.
Σε κάθε θητεία, στο Δήμο σας, οι δημότες αποφασίζουν κάθε φορά να εκλεγούν νέο Δήμαρχο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι η Αλμωπία έως τώρα δεν έχει εκλέξει Δήμαρχο για δεύτερη φορά. Σκοπός μου είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί και από εκεί και πέρα θα κριθούμε και εμείς από τους πολίτες για το αν αξίζουμε δεύτερη θητεία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Η Ανατολική και η Δυτική Αλμωπία, έχει διαφορές στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες. Τι μπορεί να γίνει για να λυθούν τα προβλήματα και για να μιλάμε πλέον για μία ενιαία Αλμωπία;
Εγώ βλέπω έναν ενιαίο Δήμο και ανάλογα προσπαθώ. Ανατολική και Δυτική είναι μόνο για τον προσανατολισμό, όπως προείπα με απασχολεί το πρόβλημα και η λύση του είτε είναι δυτικά είτε ανατολικά. Τα χαρακτηριστικά όντως διαφέρουν, όμως ο κάθε οικισμός έχει τις δικές του δυνατότητες, πρέπει να τολμήσουμε και να εργαστούμε με προβλήματα που είναι διαχρονικά έτσι ώστε να δούμε όλοι το όφελος που πρέπει.
Έχουμε την εντύπωση ότι σε πολλές σας δράσεις, σας αρέσει να δραστηριοποιείστε αθόρυβα. Κάνουμε λάθος;
Όντως μου αρέσει να λύνω προβλήματα και να να είμαι αθόρυβος. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι γιατί το βλέπω ως λειτούργημα, ως υποχρέωση προς τον πολίτη, ως δουλειά αν προτιμάτε. Γενικά δεν μου αρέσει το πολύ φαίνεσθαι, αλλά η ουσία.
Κάποιοι όμως “τα έχουν βάλει μαζί σας”. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Έτσι φαίνεται, αλλά ειλικρινά σκεφτείτε ότι εκλεχθήκαμε με πρωτοφανή μεγάλη διαφορά, και από την επόμενη μέρα άρχισαν να τους φταίνε τα πάντα! Πρέπει να κοιτάξουν γύρω τους, να διαβάσουν σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η κριτική δεκτή από όπου και αν προέρχεται, όμως εδώ μιλάμε μόνο για προσβολή της προσωπικότητας μου.
Ο κόσμος είδε και βλέπει, άκουσε και ακούει, έκρινε και κρίνει και πρίν από ένα χρόνο, εξέλεξε για Δήμαρχο το άτομο που πιστεύει ότι θα δουλέψει περισσότερο και θα κάτσει να ακούσει τα προβλήματά τους. Ίσως αυτό ενοχλεί…
Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε τον Χρήστο Μπάτση, στην καθημερινότητα του. Ποιος είναι;
Ο Χρήστος Μπάτσης είναι ο ίδιος που ήτανε και πριν, παραμένει αγρότης, γείτονας, υλοτόμος, απλός, προσιτός, ανιδιοτελής, εθελοντής, χορευτής, πατριώτης, σταθερός, ειλικρινής και γενικά συνεχίζει την κανονική ζωή που είχε και πριν, με λιγότερο χρόνο βέβαια, χωρίς έπαρση και αλαζονεία.
Αν ήσασταν δημότης του Δήμου Αλμωπίας, για ποιο λόγο πιθανόν θα “μαλώνατε” τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση και τι θα ζητούσατε από αυτόν;
Είμαι δημότης και πιστεύω ότι θα μάλωνα τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, αν τον έβλεπα να μην ασχολείται πολύ, αν δεν διεκδικεί και αν το “παίζει” πολιτικός από το πεζοδρόμιο, χάνοντας τον χρόνο σε καφέδες και συζητήσεις. Θα του ζητούσα να μην ξεχάσει τον συνάνθρωπο, τον συγχωριανό του, τον πολίτη που έχει πρόβλημα.
Ποια είναι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα στην περιοχή σας;
Κυρίως τα αγροτικά θέματα. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι βρισκόμαστε και στην υγειονομική κρίση. Ασφάλεια, καλύτερα ποιότητα στην καθημερινότητα.
Διαδημοτική συνεργασία. Την επιδιώκετε και αν ναι, γιατί;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Δεν επιδιώκω, αλλά και δεν απορρίπτω τίποτα. Αν κάτι μπορεί να γίνει έτσι ώστε να αναπτυχθούν δύο ή και παραπάνω φορείς καλοδεχούμενο το όποιο πρότζεκτ, από κει μετά θα πρέπει να δούμε τον τρόπο της συνεργασίας, τι θα αφορά, ποιους τομείς, νομίζω ότι πρέπει να αποκτήσουμε ειλικρινή διάθεση και αλλαγή κουλτούρας σε ότι αφορά θέματα συνεργασίας.
Αλμωπία. Η αρχή ή το τέλος του Νομού Πέλλας;
Αλμωπία ευλογημένος τόπος. Γεωγραφικά ναι, τέλος του Ν Πέλλας, όμως ο κάθε Δήμος έχει τις δικές του χάρες, έτσι και ο δικός μας τόπος πρέπει να αναδειχθεί μέσα από παρεμβάσεις που θα είναι στοχευμένες. Κάποτε έλεγαν η Αριδαία φημίζεται για τον Αλμωπό, το Λουτράκι για τα λουτρά. Η Αλμωπία φημίζεται για το πιπέρι της, τα κεράσια της, τις πατάτες της, τα Μοναστήρια της, το κάστρο της Χρυσής, τη γέφυρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα πλούσια δάση της και εννοείται τον Αλμωπό ξανά από φέτος και τα Λουτρά. Οπότε, με όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι η Αλμωπία είναι η αφετηρία για την ανάπτυξη και η αρχή για αλλαγή στον Ν Πέλλας.
Ποιο είναι το μήνυμα που δίνετε στον κόσμο, μέσα από αυτή την συνέντευξη;
Το μήνυμα που θέλω να δώσω στον κόσμο είναι ότι θα παλεύω καθημερινά, έτσι ώστε να βελτιώσω, μαζί με τους συνεργάτες μου που εμπιστευτήκατε, την καθημερινότητα, τη λύση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Να ξέρετε ότι μας γεμίζει όλο αυτό και μας ικανοποιεί, η λύση του παραμικρού προβλήματος.
Αγαπάμε τον τόπο μας και σας θέλουμε δίπλα μας για την σωστή αντιμετώπιση όλων των θεμάτων. Να ‘στε βέβαιοι δεν θα σας απογοητεύσουμε. ΣυνεχιΖΟΥΜΕ!
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου