Tuesday, 24 September, 2024

Μεγαλώνει το «κλαμπ» των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

Σε… κίνημα που τείνει να καταστεί κυρίαρχο σε πολλά δημοτικά συμβούλια της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας

μετατρέπονται το τελευταίο διάστημα οι αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, κυρίως αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.
Μόλις σε ενάμιση χρόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τις ηττημένες παρατάξεις, για την ακρίβεια αυτές που έχασαν στη μάχη του δευτέρου γύρου, έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους, δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητοι και είτε παραμένουν ουδέτεροι, είτε στηρίζουν τη διοίκηση του δήμου, ποντάροντας σε μία θέση «εξουσίας» ακόμη και αν αυτή είναι άμισθη.
Σε κάποιες περιπτώσεις δήμων, ο αριθμός των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από το σύνολο των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί σχεδόν από μόνος του μια παράταξη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Κιλκίς, όπου στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχουν έξι παρατάξεις. Ωστόσο, από αυτές, τη μείζονα και την ελάσσονα έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί επτά δημοτικοί σύμβουλοι.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου