Monday, 23 September, 2024

Μαγιορκίνης: Κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% ότι κάποιος νοσεί!

Θα μας τρελάνουν κι άλλο με αυτά που λένε κάθε μέρα… Για τα εργαστηριακά τεστ, πρέπει να πούμε πως κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% πως κάποιος νοσεί ανέφερε 

μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοιού στην Ελλάδα στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ακόμη και το μοριακό τεστ μάλιστα, είπε πως δύναται να μην μπορεί να διαγνώσει ένα μικρό ποσοστό ασθενών, είτε γιατί ο ιός δεν ανιχνεύεται στη μύτη (εμάς μας έκαναν από το στόμα βέβαια-το rapid από τη μύτη) είτε γιατί δεν έχει πολλαπλασιαστεί τόσο που να φτάνει σε ανιχνεύσιμα επίπεδα. Ανιχνεύουν πάντως τον ιό στη μολυσματική του μορφή, μορφή στην οποία και όταν βρίσκεται ο ιός, μεταδίδεται. Αν κάποιος βγαίνει αρνητικός στα τεστ, είναι σχεδόν απίθανο να μεταδώσει τον ιό, τόνισε ο κος Γκίκας Μαγιορκίνης συνοψίζοντας πως το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να εντοπίζονται τα πιο μολυσματικά άτομα. Είχαμε αύξηση 21% στις διαγνώσεις και μείωση 7% στους θανάτους. Η διασπορά είναι μαζική, αν και ελαφρώς μειωμένη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε βελτίωση 20%, αν και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10% και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 5%. “Βλέπουμε επιτάχυνση 30% στα εξιτήρια λόγω της Όμικρον” είπε.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου