Sunday, 29 September, 2024

Σωτήρης Βασιλείου για τις εκλογές του Σωματείου Νοσοκομείου Έδεσσας: Ο φασισμός της κορυφής…

Ο φασισμός της κορυφής διαχέεται επικίνδυνα προς τη βάση… 

Εδώ και περίπου έναν μήνα προσπαθούμε να ενταχθούμε και επισήμως στο Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τόσο του νέου προέδρου όσο και των υπολοίπων αντιπροσώπων μας στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, τόσο η δοτή πρόεδρος του Σωματείου-η εκλεγμένη πρόεδρος εξεδιώχθη με μη δημοκρατικές  διαδικασίες από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου-όσο και κάποια μέλη του Σωματείου με ψευδείς δικαιολογίες, αρνούνται μέχρι και σήμερα να μας εγγράψουν στους καταλόγους των μελών.

Το πρώτο επιχείρημα-εφεύρημά τους -ήταν ότι οι συνάδελφοι σε αναστολή χάνουν και το δικαίωμα της συμμετοχής τους στις εκλογές για ανάδειξη των μελών του Σωματείου! Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, το επιχείρημα αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο στα νοσηρά μυαλά κάποιων οσφυοκαμπτών του κομματικού κράτους. Το χυδαιότερο όλων όμως είναι, ότι η πολύχρονη προσφορά πολλών-από τους σε αναστολή-συναδέλφων, επιχειρείται να διαγραφεί όχι μόνο από την κεντρική εξουσία αλλά και από τους υγειονομικούς εγκάθετους τους μέσα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Το δεύτερο τέχνασμα που επικαλούνται οι «συνάδελφοι» για να μας επιτραπεί η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, είναι η παρουσία μας ως εγγεγραμμένα μέλη στο Σωματείο για τους τελευταίους τρεις μήνες! Επειδή  αμφισβητήσαμε το προαπαιτούμενο αυτό, ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί το καταστατικό του Σωματείου, για να αποδειχθεί το αληθές ή μη των αιτιάσεων, που κάποιοι κομματικοί παρατρεχάμενοι επικαλούνταν ώστε να μας αποκλείσουν από τη διαδικασία των εκλογών. Δυστυχώς, ακολουθώντας τις πρακτικές των αφεντικών τους και χωρίς αιδώ, αρνήθηκαν να μας κοινοποιήσουν το καταστατικό του Σωματείου. Μετά από κάποια ταλαιπωρία και αφού ευρέθη το συγκεκριμένο έγγραφο στο Πρωτοδικείο, αποδείχθηκε πως τα επιχειρήματα των «αντιπροσώπων» μας ήταν  έωλα και ψευδή!

Τα φαινόμενα λοιπόν  καταδεικνύουν ότι οδεύουμε σε μια διαδικασία , όπου η γιάφκα των κομματικών αντιπροσώπων της ΝΔ προχωρά σε εκλογές κεκλεισμένων των θυρών! Εκτός της διαδικασίας θα παραμείνουν όσοι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν στα κελεύσματα των φασιστοειδών του κυβερνητικού κόμματος. Καλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του ΓΝ Πέλλας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, να προσέλθουν στις κάλπες και αν για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ τους επιτραπεί να ψηφίσουν, να κληθεί άμεσα ο εισαγγελέας για να παρέμβει επί του θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση και αν αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους ,η επανεκλογή της νυν ψευδοπροέδρου αλλά και των ψευδομελών του Σωματείου ,θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.

Το ξεδιάντροπο κομματικό Σωματείο του Νοσοκομείου μας, εδώ και εφτά μήνες που εμείς βρισκόμαστε σε αναστολή, ΔΕΝ φιλοτιμήθηκε σε καμία στιγμή να παράσχει ούτε και την ελάχιστη στήριξη προς εμάς, αδιαφορώντας πλήρως για την ολοκληρωτική μας εξαθλίωση. Τέλος, αποτελεί για εμάς θέμα τιμής να εμποδίσουμε την υφαρπαγή του Σωματείου από τους εν λόγω «συναδέλφους». Αν δε, αναλογιστούμε την περιπέτεια των υγειονομικών  σε αναστολή και πώς αυτοί έμειναν εκτεθειμένοι και αβοήθητοι στις εμμονές της φασιστικής εξουσίας, ο λόγος που θέλουμε  να τους εμποδίσουμε καθίσταται αυτονόητος.

Καλό αγώνα σε όλους τους συναδέλφους!

Μετά τιμής, Βασιλείου Σωτήρης-Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γ.Ν.Έδεσσας (Σε αναστολή)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου