Sunday, 29 September, 2024

“Παρανάλωμα” κτίριο μεγάλης επιχείρησης στα Γιαννιτσά (vid)

Λίγο μετά τις 8:20 το βράδυ της Τρίτης, 12 Απριλίου, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, για καπνούς που φαινόταν σε επιχείρηση-συνεργείο, στο 1ο χλμ Γιαννιτσών-Εδέσσης.

Η επιχείρηση ήταν κλειστή και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή η φωτιά.

Κατέφθασαν τρία οχήματα, με τουλάχιστον δέκα άντρες αρχικά ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ, όταν άρχισε να καίγεται το κτίριο και να βγαίνουν φλόγες από την οροφή και να πέφτουν σε όλη την εσωτερική επιφάνεια, ήρθε άλλο ένα όχημα, με δύο άντρες.

Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται… ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το μήκος της Ε.Ο. και φτάνουν μέχρι σε μήκος αρκετά μέτρα και είναι ορατοί μέσα στην πόλη.

Προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν στην οδό λόγω της περιορισμένης ορατότητας από τους μαύρους καπνούς.

update: Δυστυχώς, δεν φαίνεται έως τις 10 το βράδυ να έχει περιοριστεί η φωτιά, το αντίθετο έχει μαυρίσει όλος ο ουρανός για χιλιόμετρα…

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε πως επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα! Υπήρχαν μόνο τρία οχήματα στην αρχή, ήρθε ένα 4ο στις 9 το βράδυ, φώναζαν οι υπάλληλοι και ο ιδιοκτήτης “κάντε κάτι”, έπαιρναν μόνοι τηλέφωνα σε Αλεξάνδρεια και Έδεσσα, για να έρθουν και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις και ήρθε ένα όχημα από Έδεσσα, μετά από 1:40 λεπτά! Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κάλεσε ιδιωτικό γερανοφόρο για να γίνει κατάσβεση με σκάλα, από ψηλά!  Αν κινδυνεύσει ολόκληρη πολυκατοικία, ας πούμε ή πάρει φωτιά η πόλη σε δύο τρία σημεία, δεν υπάρχει ένα πούμα, για άμεση κατάσβεση… και από το βίντεο φαίνεται ο ένας πυροσβέστης να προσπαθεί μόνος του με ένα… λαστιχάκι! Με τέτοιο δεν ποτίζεις ούτε θερμοκήπιο! 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως οι ζημίες είναι καίριες. Έχει καταστραφεί όλο το κτίριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου