Φίλη της οικογένειας του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο και εξήγησε γιατί η μητέρα της Καρολάιν δεν εμφανίστηκε. «Δεν μπορεί να αντικρίσει τον κατηγορούμενο
όχι μόνο διότι σκότωσε το παιδί της, έβαλε και το εγγόνι της πάνω στο φέρετρο, αλλά της έπαιζε και όλο αυτό το θέατρο επί 37 ημέρες»
Το ποσό των 2.000 ευρώ είχε λάβει από τη μητέρα της Καρολάιν, την ημέρα της κηδείας της 20χρονης κοπέλας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Αυτό ανέφερε σήμερα στη δίκη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της άτυχης 20χρονης, φίλη της οικογένειας του θύματος, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο.
Όπως ανέφερε η εν λόγω μάρτυρας στο ακροατήριο, η μητέρα της Καρολάιν της είπε ότι, την ημέρα της κηδείας της κόρης της, ο κατηγορούμενος της ζήτησε 2.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατέθεσε πως η μητέρα της Καρολάιν της είχε πει: «Να φανταστείς το τέρας όχι μόνο με πήγε να διαλέξω το φέρετρο, αλλά με έβαλε ακόμα και να το πληρώσω. Την ημέρα της κηδείας του έδωσα 2.000 ευρώ».
Μάλιστα, η συγκεκριμένη μάρτυρας αναφέρθηκε και στους λόγους που η μητέρα της Καρολάιν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Όπως είπε, είναι πολύ οργισμένη με τον κατηγορούμενο. «Δεν μπορεί να αντικρίσει τον κατηγορούμενο, όχι μόνο διότι σκότωσε το παιδί της, έβαλε και το εγγόνι της πάνω στο φέρετρο, αλλά της έπαιζε και όλο αυτό το θέατρο επί 37 ημέρες» κατέθεσε η μάρτυρας.
Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και μια ακόμη μάρτυρας, εθελόντρια σε φιλοζωικό σωματείο. Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο, φιλοζωικό σωματείο παρίσταται ως πολιτική αγωγή για τη δολοφονία της Ρόξυ, του σκυλιού της Καρολάιν, από τον κατηγορούμενο. Η συγκεκριμένη μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ανέφερε: «Όλα ξεκίνησαν με την αίτηση της Καρολάιν να υιοθετήσει ένα κουταβάκι. Πήρα τηλέφωνο και απάντησε ο κατηγορούμενος. Τους πρότεινα κουτάβι και κλείσαμε το ραντεβού».
Πρόεδρος: Θα μας δώσετε στοιχεία για τον χαρακτήρα της Καρολάιν;
Μάρτυρας: Ήταν γλυκύτατος άνθρωπος και εκδηλωτική όταν είδε το κουτάβι. Ήταν παρών ο κατηγορούμενος αλλά η Καρολάιν ήταν περισσότερο εκδηλωτική. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου.
«Η Καρολάιν μου είχε πει ότι ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε» απάντησε η ψυχολόγος της στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Νωρίτερα, ψύχραιμος και ατάραχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σχεδόν μονοπώλησε την προσοχή του δικαστηρίου, όταν έλαβε το λόγο, όπως έχει το δικαίωμα από το νόμο, και άρχισε, σαν άλλος δικηγόρος, να υποβάλλει δεκάδες ερωτήσεις στη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου.
Η εν λόγω μάρτυρας σύμβουλος ψυχικής υγείας, είχε καταθέσει αναλυτικά νωρίτερα για τη σχέση του ζευγαριού, καθώς τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η άτυχη Καρολάιν, την είχαν επισκεφθεί και είχαν κάνει μαζί της περί τις 12 συνεδρίες. Νωρίτερα, η μάρτυρας, στην κατάθεσή της, είχε χαρακτηρίσει τον 34χρονο κατηγορούμενο, χειριστικό και ως ένα άτομο χωρίς ενσυναίσθηση, αναφέροντας ακόμη ότι κρατούσε την Καρολάιν απομονωμένη και χωρίς χρήματα και ότι καταλόγιζε πάντα ευθύνες σε εκείνη για ό,τι συνέβαινε στον γάμο τους. Τα στοιχεία αυτά η μάρτυρας εισέφερε στο δικαστήριο, επικαλούμενη τα όσα της είχε πει η άτυχη κοπέλα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί της, χωρίς δηλαδή να είναι μπροστά ο κατηγορούμενος σήμερα Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Κρατούσε σημειώσεις και έκανε ερωτήσεις με στόχο να δείξει ότι ήταν ιδανικός σύζυγος
Αφού η κ. Μυλωνοπούλου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και εξετάστηκε από την έδρα και τους συνηγόρους των δυο πλευρών, τότε ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε και έλαβε το λόγο από το δικαστήριο. Συμβουλευόμενος συνεχώς τις σημειώσεις που είχε κρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της μάρτυρος, άρχισε να της υποβάλλει σειρά ερωτήσεων, που οι περισσότερες είχαν ένα κοινό σκοπό: Να καταδείξουν ότι εκείνος ήταν ένας ιδανικός σύζυγος, που αγαπούσε την Καρολάιν, που δεν την είχε αποκόψει από το κοινωνικό της περιβάλλον και πως πάντα ήταν δίπλα της.
«Σας είπε ποτέ η Καρολάιν ότι της λείπει η αγάπη από εμένα; Ότι δεν δίνω όση αγάπη έχω σε εκείνη»; ήταν μόνο μια από τις ερωτήσεις που ο κατηγορούμενος έθεσε στη μάρτυρα για να λάβει από εκείνη την εξής απάντηση: «Υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική φράση. Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε. Αυτές ήταν οι λέξεις της».
Ψυχολόγος Καρολάιν, Οι διάλογοι στην αίθουσα του δικαστηρίου
Οι κυριότερες ερωτήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προς τη μάρτυρα και οι απαντήσεις της τελευταίας, όπως ειπώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου σήμερα, είναι οι εξής:
Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που επιδιώκει να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν αυτές οι συνεδρίες, που επιδιώκει τη συμβουλή, πως είναι δυνατόν εσείς να τον περιγράφετε έναν άνθρωπο που να θέλει να αποκόψει το «θύμα του»; Αυτό δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση; Πώς το δικαιολογείτε;
Μάρτυρας: Η πρώτη αντίφαση είναι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή μέσα σε ένα τάφο και ο κατηγορούμενος είναι ζωντανός μπροστά μου.
Πρόεδρος: Αυτό που σας ρωτάει είναι αν θα αποκάλυπτε το θύμα σε εσάς ότι χειραγωγείται.
Μάρτυρες: Οι άνθρωποι που χειραγωγούν και οι χειριστικοί σύζυγοι θέλουν να δείχνουν ότι κάνουν τα πάντα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Αυτή την εικόνα ήθελε να περάσει. Πρόκειται για προσπάθεια όλο το κοινωνικό περιβάλλον να έχει την άριστη γνώμη.
Κατηγορούμενος: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που πρέπει να αποκόψει τον σύντροφο του από το περιβάλλον να φέρνει στη ζωή του νέους ανθρώπους;
Μάρτυρας: Για ποιο λόγο την οδήγησε σε εμένα απάντησα. Το να πας να κάνεις μια συμβουλευτική, δεν σημαίνει ότι εντάσσεις τον σύντροφό σου σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Η θέση μου δεν είναι να είμαι η φίλη της Καρολάιν, να διευρύνω το κοινωνικό της περιβάλλον.
Κατηγορούμενος: Δεν με κάλυψε η απάντηση. Από πού προκύπτει η γενικότερη προσπάθεια αποκλεισμού από εμένα της Καρολάιν;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω τι γινόταν πίσω από την πόρτα του σπιτιού της. Γνωρίζω όσα μου έλεγε η Καρολάιν. Μου έλεγε ότι ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι με ένα παιδί, δεν είχε καμία δραστηριότητα. Ό,τι έκανε, το έκανε με τον σύζυγό της, μου έλεγε.
Κατηγορούμενος: Είχε μια φίλη στην Αθήνα, είχαν κάθε ημέρα επαφή και μια φορά την εβδομάδα δια ζώσης. Είχε επαφή με την μητέρα της τηλεφωνικά και με τη γειτόνισσα. Ήρθε στην Αθήνα, δεν αποκόπηκε από κανένα. Και δυο μάρτυρες κατέθεσαν ότι είχε εξόδους καθημερινές. Από πού σας είπε ότι αποκόπηκε; Σας είπε από ποιον συγκεκριμένα την απέκοψα κακόβουλα κιόλας; Και για ποιο λόγο; Θέλω συγκεκριμένο παράδειγμα.
Μάρτυρας: Η αποκοπή έχει μια έννοια πολύ ευρεία. Μίλησα για αποκοπή από τα όσα μου περιέγραψε η Καρολάιν. Όταν μου έλεγε ότι δεν έχει χρήματα πάνω της, δεν μπορεί να πάει πουθενά, ότι πρέπει να συνοδεύεται από τον Αναγνωστόπουλο, ότι δεν είχε το δικό της πορτοφόλι. Αυτό είναι αποκοπή Ξαφνικά εμφανιζόταν ο Αναγνωστόπουλος μπροστά της και αυτό της προκαλούσε δυσφορία. Επαναλαμβάνω, αυτά μου έλεγε η Καρολαιν. Μίλαγε κάθε μέρα με την μητέρα της, αλλά της έλεγε για τον τρόπο που ζει; Ότι δεν είχε χρήματα πάνω της; Όχι, δεν της έλεγε. Άρα λοιπόν μπορεί να τηλεφωνούσε στη μαμά της, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να της εκφράσει συναισθήματα. Το μόνο που είχε, ήταν να πάει το σκυλάκι βόλτα.
Κατηγορούμενος: Λέτε κάτι σαν γεγονός, ότι ο σύζυγος εμφανιζόταν απότομα στις εξόδους της με τη φίλη της. Είπατε ότι αυτό έγινε μια φορά στις 10 Μαΐου, κάτι το οποίο εσείς δεν ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε….
Μάρτυρας: Εγώ απαντώ σύμφωνα με τα όσα είχε πει η Καρολάιν. Το πότε εμφανίστηκε ο σύζυγος, αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω ότι δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Υπήρχε η εφαρμογή παρακολούθησης και ότι εμφανιζόταν μπροστά της.
Κατηγορούμενος: Αναφέρατε σαν στοιχείο του χειριστικού ανθρώπου, δηλαδή εγώ, ο οποίος θέλει να απομακρύνει τη σύντροφό του από τον πολιτισμό, την επιλογή του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.
Μάρτυρας: Θα ήθελα να θυμίσω στον κατηγορούμενο ότι αυτή τη συζήτηση την είχαμε κάνει και οι τρεις και του είχα πει ότι είναι μακριά και ότι απομονώνει την Καρολάιν. Είχα πει ότι η απόσταση από το πανεπιστήμιο Πειραιά είναι μεγάλη. Άρα, δεν είναι εφικτό να κάνεις δυο ώρες να πας και δυο να έρθεις.
Κατηγορούμενος: Γνωρίζετε ότι η επιλογή του σπιτιού έγινε από την ίδια πριν περάσει στην Πανεπιστήμιο; Το σπίτι νοικιάστηκε μήνες πριν περάσει η σύζυγός μου στο Πανεπιστήμιο.
Μάρτυρας: Να σας θυμίσω ότι σας είχα πει ότι έπρεπε να αφήσετε λίγο την σύζυγό σας μετά την πρώτη αποβολή να ηρεμήσει. Δεν σας είχα πει να πάει στο πανεπιστήμιό της να κάνει πράγματα;
Κατηγορούμενος: Είθισται να ρωτάω εγώ και εσείς να απαντάτε. Είπατε ότι δεν είχε λόγο για τα οικονομικά του σπιτιού και ότι δεν είχε χρήματα να πάρει ούτε μια τσίχλα. Το ότι είχε λογαριασμό που έμπαιναν τα χρήματα της μητέρας της, 1.000 ευρώ το μήνα, στον οποίο εγώ δεν είχα πρόσβαση. Το γνωρίζατε;
Μάρτυρας: Εγώ γνωρίζω ότι η Καρολάιν δεν είχε χρήματα. Δεν ξέρω στο ταμείο τους τι γινόταν. Αν θέλει να την διαψεύσει την Καρολάιν, ας τη διαψεύσει. Εγώ ξέρω ότι δεν είχε χρήματα.
Κατηγορούμενος: Σας είπε η σύζυγός μου ότι εμείς σαν οικογένεια που ταΐζαμε και στειρώναμε 30 με 40 ζώα και είχαμε υιοθετήσει άλλα τέσσερα ότι δεν είχε χρήματα για τα ζώα; Με κοιτάτε στα μάτια και μου λέτε τέτοια πράγματα;
Μάρτυρας: Είμαι σίγουρη γι’ αυτό που λέω, γιατί με την Καρολάιν είχαμε κουβέντα για τα ζώα και τις τροφές τους, γιατί και εγώ είχα ζώα. Επάνω σε αυτό το κομμάτι μου έλεγε για την τάδε τροφή, ότι είναι ακριβή δεν θα μπορώ να τη πάρω.
Κατηγορούμενος: Σας είχε πει ότι τη φθηνή τροφή εγώ την επέλεξα;
Μάρτυρας: Μου είχε πει ότι δεν θα συμφωνούσε ο σύζυγος με τις ακριβές τροφές. Μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση που μου έκανε, να τον κοιτάξω στα μάτια: «Εγώ πάντα τον κοίταζα στα μάτια, εκείνος μετά τη δολοφονία δεν με κοίταζε στα μάτια».
Κατηγορούμενος: Σας έχει αναφέρει η Καρολάιν ότι εγώ αγόραζα ρούχα για τον εαυτό μου, αλλά εκείνη είχε περιορισμό στο τι θα αγοράσει;
Μάρτυρας: Είχα πει στον κατηγορούμενο κάνε κάτι με τα ρουχαλάκια της, «είναι πολύ απλά, βοήθησέ την να βγει από το καβούκι της».
Κατηγορούμενος: Και ποια ήταν η απάντησή μου;
Μάρτυρας: Δεν πήρα ποτέ απάντησή σας.
Κατηγορούμενος: Είπατε ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι -που είναι ένα γεγονός. Εγώ στο διάστημα που με γνωρίζετε πόσες φορές έβγαινα, αφήνοντας το παιδί μου και τη σύζυγό μου στο σπίτι για οποιοδήποτε άλλο λόγο πλην της δουλειάς;
Μάρτυρας: Δεν μου είχε αναφέρει η Καρολάιν κάτι τέτοιο. Αυτό που μου είχε πει είναι ότι 5:30 ώρα που επιστρέφατε κλείνατε το τηλέφωνο και δεν μπορεί να μιλήσει πουθενά. Από τις 5:30 που επιστρέφατε μου είχατε πει ότι σας καλούσαν οι φίλοι σας να βγείτε.
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν συνέβαινε, έγινε μια φορά. Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί αν ήταν αποκομμένη η Καρολάιν.
Μάρτυρας: Εγώ δεν είχα κάμερα στο σπίτι τους. Λέω αυτά που μου έλεγε η Καρολάιν.
Κατηγορούμενος: Άλλη ερώτηση. Στο κομμάτι του φόβου, που είπατε. Τι φόβος ήταν αυτός που είπατε ότι είχε προς εμένα;
Μάρτυρας: Ποτέ δε είχε αναφερθεί σωματική κακοποίηση, να επαναλάβω, μόνο μια σπρωξιά. Ο φόβος εμφανίστηκε από τον Ιανουάριο. Αν άκουγε ο κ. Αναγνωστόπουλος που βρισκόταν με το παιδί στο σαλόνι…
Αναγνωστόπουλος: Να μείνουμε στο κομμάτι του φόβου. Λέτε για φόβο…
Πρόεδρος: Ζητάτε από τη μάρτυρα να επιβεβαιώσει τη δική σας ερμηνεία.
Κατηγορούμενος: Έχετε δίκιο, αλλά δεν υπάρχει και καμία άλλη ερμηνεία.
Κατηγορούμενος: 13 Μαΐου στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήμουν καλός και προστατευτικός μαζί της. Το ίδιο λέγατε και σε συνεντεύξεις σας μετά. Υπάρχει οτιδήποτε από αυτά που είπατε που να μην είναι αλήθεια;
Μάρτυρας: Όλα αυτά ειπώθηκαν και γιατί ήσασταν κατατρεγμένος από τους δημοσιογράφους που σας θεωρούσαν ένοχο. Όλα αυτά ήταν μετά από μεταξύ μας επικοινωνία και συνεννόηση. Υπήρχε μια έντονη συναισθηματική πίεση.
Κατηγορούμενος: Με ρωτήσατε για τον αν θα πάτε στην αστυνομία. Και σας είπα “να πάτε, είναι πολύ καλά τα παιδιά και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα”. Γιατί να σας πω να πάτε στην Αστυνομία και στον Τύπο;
Μάρτυρας: Ήταν ένας άνθρωπος που κορόιδεψε και εμένα. Έπρεπε να πιστέψω και εγώ τη ληστεία.
Κατηγορούμενος: Στο κομμάτι των σπουδών. Σας είπε ποτέ ευθέως ότι δεν είχε στήριξη από εμένα στη συνέχεια των σπουδών της;
Μάρτυρας: Παρ’ όλο που έχω απαντήσει, θα υπενθυμίσω. Απέχει πολύ η θεωρία από την πράξη, από το να λες ότι «ναι κοριτσάκι μου πήγαινε» από το να το κάνεις. Η Καρολάιν ήθελε τις σπουδές, πήγαινε όμως στο Πανεπιστήμιο;
Κατηγορούμενος προς πρόεδρο αυτή τη φορά: Την περίοδο που βλέπαμε την κυρία Μυλωνοπούλου δεν είχε αναφερθεί καν το δάνειο και το οικόπεδο.
Μάρτυρας: Θυμάστε που σας ρώτησα σε ποιον θα άνηκε το ακίνητο, γιατί θα στενοχωριόταν η Καρολάιν;
Κατηγορούμενος: Γνωρίζετε ότι το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή είχε και τα δυο ονόματα;
Πρόεδρος: Αφήστε αυτό το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο με το οικόπεδο ήταν στο όνομά σας.
Κατηγορούμενος: Εκείνο το βράδυ 1:30 ήμουν με τη κόρη μου στο σαλόνι, ανέβηκα δυο φορές πάνω για να την παρακαλέσω να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Ταιριάζει σε ένα χειριστικό άτομο αυτό;
Μάρτυρας: Θέλατε να πάρετε κάτι και θέλετε τώρα. Του είχα πει ότι όταν υπήρχε ένταση, να την αφήνετε να φύγει. Ανέβηκε πάνω ενώ η κοπέλα κοιμόταν ….
Κατηγορούμενος: Δεν απαντάτε.
Μάρτυρας: Δικιά σας ερμηνεία είναι αυτή.
Κατηγορούμενος: Σε συνομιλία μας μου είχατε πει: «Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσω ένα ψυχική υγιή άνθρωπο και να θεραπευόσουν ένα ασταθή ψυχικά», εννοώντας εμένα ως υγιή και ως ψυχικά ασταθή τη σύζυγό μου. Μου είπε μάλιστα ότι στη προσπάθεια μπορεί να διαταραχθεί και ο υγιής.
Μάρτυρας: Πότε έγιναν όλα αυτά;
Κατηγορούμενος: Σε όλο το διάστημα που ήμασταν μαζί, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας κάναμε πολύ προσπάθεια. Όλο αυτό το διάστημα δεν βλέπατε από μένα ειλικρινή αγάπη προς τη σύζυγο μου; Ότι θέλω να λειτουργήσει ο γάμος μου, θέλω ανά είναι καλά εκείνη;
Μάρτυρας: Έτσι εμφανιζόταν, όμως τα λεγόμενα του σε σχέση με τις αναφορές της Κάρολαϊν απείχαν. Απευχόμουν να είναι αυτός που της πήρε η ζωή. Έχω γιο στην ηλικία του!
«Φοβήθηκα όταν με κάλεσαν στο Ανθρωποκτονιών»
Νωρίτερα, η κ. Μυλωνοπούλου αναφέρθηκε και στην κλήση που έλαβε για να καταθέσει για την υπόθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, λέγοντας πώς μετά τη μετάβασή της στη συγκεκριμένη υπηρεσία άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα. «Φοβήθηκα όταν με κάλεσαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών γιατί αυτός (ο κατηγορούμενος) ήταν ακόμα έξω. Πήγα σε δυο αστυνομικούς και τους λέω πρέπει να γραφτεί κατάθεση; Και μου απάντησε «ναι», είπε η κυρία Μυλωνοπούλου και συνέχισε: «Τους είπα θέλω μια κατάθεση απλή και μετά να σας πω όλα για να σας βοηθήσω. Να δώσω άτυπη κατάθεση. Είχα παρακαλέσει να μη διαρρεύσει το όνομα μου πουθενά. Βγήκα στις 21.00 από τη ΓΑΔΑ και στις 21.30 δέχθηκαν τηλεφώνημα από το περιβάλλον του κατηγορουμένου. Ήταν ένας φίλος του. Με ρώτησε καταθέσατε στις αρχές; Όχι του είπα. Μου λέει θα σας καλέσουν», ανέφερε η κ. Μυλωνοπούλου, σημειώνοντας ότι δυο ημέρες αργότερα η ίδια και η συνεργάτιδά της άρχισαν να λαμβάνουν ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές. «Αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει θα σε σκοτώσω» ανέφερε κάποιο από τα μηνύματα αυτά.
Η ίδια ζήτησε στη συνέχεια ζήτησε προστασία από τις Αρχές, ενώ η συνεργάτιδά της αποχώρησε από το γραφείο της, διότι ένιωθε φόβο. «Όλο το διάστημα είχα άριστη σχέση με κατηγορούμενο γιατί φοβόμουν, δεν ήξερα που είχα μπλέξει» είπε η μάρτυρας και σε άλλο σημείο της κατάθεσής της επισήμανε: «Λίγες μέρες μετά ήταν χαραγμένο το αυτοκίνητο μου από μπροστά ως πίσω. Έβαλα ιδιωτική φύλαξη για 1,5 μήνα όλο το 24ωρο. Πέρασα παρά πολύ δύσκολα, τράβηξα τα πάνδεινα».
Μάλιστα, η κυρία Μυλωνοπούλου ανέφερε -προκαλώντας την έκπληξη της υπεράσπισης- ότι έχει καταθέσει στις Αρχές και μηνύματα που είχε με τον κατηγορούμενο, οι οποίες σύμφωνα με την πλευρά Αναγνωστόπουλου, δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πάντως, η υπεράσπιση, ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί την κατάθεση της μάρτυρα στην αρχή της συνεδρίασης, τελικά υπέβαλε ένσταση να μην ληφθεί υπόψη, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια για να δηλώνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Λογικό, εφόσον δεν τους συμφέρουν τα όσα είπε!
Πρώτο θέμα