Monday, 20 May, 2024

Εδεσσαϊκός: «Πόλεμος» ανακοινώσεων με την αποχώρηση Κυζιρίδη

“Πόλεμος” ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε από την ομάδα του Εδεσσαϊκού ότι αποχωρεί ο Γρηγόρης Κυζιρίδης.

Στην αρχή με ένα ευχαριστήριο για τα έτη παρουσίας και στήριξης, από τη διοίκηση της ομάδας…

Ακολούθησαν αιχμές από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή….

Στη συνέχεια ο Εδεσσαϊκός έγραψε, πως «η ομάδα μας γνωστοποιεί την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Κυζιρίδη. Η αδικαιολόγητη απόφαση του μας λυπεί, αλλά δεν μας πτοεί. Ο Εδεσσαϊκός είναι μεγάλος σύλλογος  και πάντοτε βρίσκει τα κατάλληλα πρόσωπα για την επίτευξη των στόχων του. Συνεχίζουμε δυναμικά, με πίστη και αισιοδοξία, μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας, τώρα που κορυφώνεται η μάχη, να δώσουν το παρών, όπως κάνουν πάντοτε. Οι αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας μας είναι υπόθεση όλων».

Ο Κυζιρίδης απάντησε: Ήρθε η στιγμή να αναφερθώ από τη δική μου μεριά για την “αδικαιολόγητη απόφασή” μου να αποχωρήσω από τον Εδεσσαϊκό.

Οι λόγοι είναι οικονομικοί και οργανωτικοί. Ο πρόεδρος κ. Μυλωνάς μας είχε διαβεβαιώσει ότι μόλις η ομάδα εισέπραττε τα χρήματα από τη ΓΓΑ, επρόκειτο να πληρωθούν οφειλόμενοι μισθοί, από δυο ως τρεις, ώστε να εξοφληθούμε. Ήταν λόγια του προέδρου προς εμάς. Αθετήθηκαν οι υποσχέσεις πληρωμών. Κάποιοι πήραν έναντι, κάποιοι ένα μισθό και κάποιοι καθόλου.

Εδώ και έναν μήνα κρατούσα τα παιδιά από ενδεχόμενη αποχή από τις προπονήσεις, ζητώντας τους να κάνουν υπομονή. Ήμουν ο άνθρωπος που συγκρατούσα τους συμπαίκτες μου σε δυσμενείς συνθήκες στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, υπήρχε ελλιπής ρουχισμός, δεν είχαμε αντιανεμικά για κακοκαιρία και βροχές, η προπόνηση γινόταν με 8 μπάλες, το γήπεδο ήταν μπετόν, υπήρχε έλλειψη σε επάρκεια κώνων, ενίοτε και ζεστό νερό για μπάνιο στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι κακές. Η κατάσταση για εμένα προσωπικά δεν ήταν βιώσιμη. Άφηνα άλλες υποχρεώσεις στην άκρη και είχα απώλειες επί προσωπικού και σε οικονομικό επίπεδο. Όσον αφορά την οργάνωση, δεν συνάδει δυστυχώς με το όνομα και την ιστορία του Εδεσσαϊκού σε καμία περίπτωση. Επειδή ήμουν εκ των αρχηγών, οι παίκτες τα έλεγαν σε μένα και εγώ έβγαινα μπροστά και μιλούσα. Ευχαριστώ τον φίλαθλο κόσμο για τη στήριξή του προς τον πρόσωπο αυτά τα 2.5 χρόνια στην ομάδα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με πράξεις και ήμουν η πρώτη ανανέωση όταν δεν υπήρχε τίποτα ακόμα το φθινόπωρο, κανείς άλλος στο ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας. Ήμουν εκεί, αλλά αντί να ακούσω ευχαριστώ για την προσφορά μου και το ρόλο μου και εκτός γηπέδου, βρέθηκα… αδικαιολόγητα να αποχωρώ από την ομάδα. Και η ντροπή, ντράπηκε.

Εδεσσαϊκός: Ο ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΈΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ

Την απάντηση του στην ανακοίνωση του Εδεσσαϊκού δημοσίευσε ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κυζιριδης σχετικά με την αποχώρηση του από την ομάδα. Δυστυχώς, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιστρατεύει ένα σωρό ψέματα και αστείες δικαιολογίες. Ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι με τα λεφτά από το στοίχημα θα πληρωνόταν δύο και τρεις μισθοί. Πώς όμως μπορούσε να γίνει αυτό, όταν το ποσό από το στοίχημα επαρκεί για μία μόνο μισθοδοσία, δεν μας το εξηγεί. Εκτός από τον Χριστό δεν γνωρίζουμε άλλη περίπτωση που κάποιος μπορούσε να πολλαπλασιάσει άρτους, ιχθύες και εν προκειμένω χρήματα. Ισχυρίζεται ο κ. Κυζιρίδης ότι συγκρατούσε τους συμπαίκτες του για να μην απεργήσουν. Παρόλα αυτά τόσο αυτός, όσο και οι συμπαίκτες του απείχαν από τις προπονήσεις. Ο ίδιος μάλιστα δύο φορές απείχε με δική του πρωτοβουλία από τις προπονήσεις ενώ οι συμπαίκτες του προπονούνταν κανονικά. Αποσιωπά ο κ. Κυζιριδης ότι την Τετάρτη 1/3/2023 δεν προσήλθε στην προπόνηση, δηλώνοντας ότι αν δεν πληρωθεί αποχωρεί από την ομάδα και την επόμενη ημέρα, αφού έμαθε ότι κατατέθηκαν τα χρήματα από το στοίχημα, ήρθε στην προπόνηση. Επίσης, αποσιωπά ότι την επόμενη ημέρα, μόλις του καταβλήθηκε ένας ολόκληρος μισθός, δήλωσε ότι αυτό τον προσβάλει και έκανε ατομική προπόνηση. Τέλος, αποσιωπά ότι έφυγε σαν κλέφτης, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς να αποχαιρετήσει. Παρεμπιπτόντως, γιατί αποφεύγει να πει ότι τις προηγούμενες χρονιές εισέπραξε ακέραια όσα συμφωνήσαμε; Η φετινή καθυστέρηση πληρωμής μιας μισθοδοσίας ήταν αρκετή για να εγκαταλείψει την ομάδα και συμπαίκτες του; Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του για οργανωτικές αδυναμίες, για ελλείψεις σε ιματισμό, μπάλες και… κώνους είναι ανάξια σχολιασμού. Πραγματικά δεν περιμέναμε να επιστρατεύσει τέτοιες αστείες δικαιολογίες. Αναγνωρίζουμε την προσφορά οποιουδήποτε συμμετείχε στην ομάδα μας. Δεν ανεχόμαστε όμως να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να αποκρύπτεται η αλήθεια από οποιονδήποτε, καταλήγει η ανακοίνωση της ομάδας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου