Saturday, 27 April, 2024

Ανδρέας Βαζαίος: Χάλκινο στα 100μ μικτής ατομικής κολύμβησης

Το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα κατέκτησε την Κυριακή στη Ρουμανία ο Ανδρέας Βαζαίος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στα 100μ μικτής ατομικής, στην τελευταία ημέρα των αγώνων και φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, όπως είχε κάνει μερικά 24ωρα νωρίτερα και η Ντουντουνάκη.

Ο… μετρ της 25άρας πισίνας έφτασε τα 10 μετάλλια στα χρονικά της διοργάνωσης, το τέταρτο σε αυτό το αγώνισμα και το δεύτερο στο Οτοπένι της Ρουμανίας, καθώς την πρώτη ημέρα είχε ανέβει ξανά στο βάθρο με την ομάδα 4Χ50μ ελεύθερο.

Με φοβερή εμφάνιση μετά τα πρώτα 50 μέτρα, ο Βαζαίος πέρασε στην 3η θέση όπου και τερμάτισε με επίδοση 51.91, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Ιταλό Τζοβάνι Ίτζο με 51.99. Νικητής ήταν ο Αυστριακός, Μπέρναρντ Ρεϊτσχάμερ με 51.39, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Ελβετός, Νόε Πόντι με 51.62.

Τετράδα-όνειρο στο βάθρο. Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. στο ΕυρωπαϊκόΦτάνοντας στην τελευταία ημέρα, να θυμίσουμε ότι με την έναρξη των αγώνων η ελληνική αποστολή, πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, με τους: Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιο Μπίλα, Απόστολο Χρήστου και Ανδρέα Βαζαίο στα 4Χ50μ. ελεύθερο με χρόνο 1:23.27, βελτιώνοντας σημαντικά το πανελλήνιο ρεκόρ (1:25.15) που είχαν σημειώσει στον πρωινό προκριματικό.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που η Ελλάδα κατακτά μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα και μόλις το τρίτο της χώρας μας σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση, μετά τα δύο της ομάδας 4Χ200μ. ελεύθερο, στα Ευρωπαϊκά 50άρας πισίνας του 2002 και του 2006. Συνολικά, είναι το 19ο ελληνικό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό 25άρας, με τον Ανδρέα Βαζαίο να φτάνει τα εννέα (!) και τον Απόστολο Χρήστου να ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά το χάλκινο του 2021 στα 100μ. ύπτιο. Ο Γκολομέεβ προσθέτει ένα μετάλλιο σε μικρή πισίνα στο πλούσιο παλμαρέ του, που περιλαμβάνει ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια στην 50άρα, ενώ ο Μπίλας πανηγυρίζει το πρώτο του βάθρο σε επίπεδο ανδρών, μετά τα δύο χρυσά που κατέκτησε το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Λίγο νωρίτερα, ο Απόστολος Χρήστου εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ακόμη έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης, καθώς τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 50μ. ύπτιο με 23.19 και προκρίθηκε στον αυριανό (6/12, 18:05) τελικό με την έκτη επίδοση στο σύνολο, μαζί με τον Ιρλανδό Σέιν Ράιαν. Ο Χρήστου ήταν πέμπτος στο αγώνισμα αυτό στην αντίστιχη διοργάνωση του Καζάν, το 2021, και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου