Sunday, 28 April, 2024

Ελλάδα-Ολλανδία 15-10: Πρόκριση για την Εθνική πόλο, στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας δεν… αστειεύτηκε κόντρα στην Ολλανδία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με εξαιρετική εμφάνιση, πήρε άνετη πρόκριση με νίκη 15-10, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, η Ελλάδα κατάφερε να έχει από την αρχή το προβάδισμα στον αγώνα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο η Ολλανδία να “απειλήσει” την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Εθνική πόλο ανδρών προηγήθηκε με 9-5 στο ημίχρονο και στη συνέχεια διατήρησε σε απόσταση ασφαλείας τους Ολλανδούς, φθάνοντας εύκολα στο τελικό 15-10.

Η Ελλάδα “έκλεισε” έτσι τη θέση της για τις καλύτερες 8 ομάδες της Ευρώπης στο πόλο ανδρών, αλλά έχει ακόμη μεγαλύτερους στόχους στη διοργάνωση. Πρώτο της “εμπόδιο” στο “δρόμο” για το μετάλλιο θα είναι λοιπόν, η Κροατία, σε μία σπουδαία “μονομαχία” για τις δύο υπερδυνάμεις του αθλήματος.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Ολλανδία (Φαν ντε Μέερ): Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου