Saturday, 27 April, 2024

Θρίαμβος 3-0 της Γιουβέντους επί της Μπαρτσελόνα (βίντεο)

3-0 και βάσεις πρόκρισης η Γιουβέντους επί της Μπαρτσελόνα

Μετά την αναβολή του αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Μονακό (μετά τις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Γερμανικής ομάδας), η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Μπαρτσελόνα ήταν η μοναδική της βραδιάς για τα προημιτελικά του Champions League. Και εξελίχθηκε σε “μαγική” για τη Βέκια Σινιόρα, που κέρδισε 3-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Γιουβέντους και τον Πάολο Ντιμπάλα, που έκανε άνω κάτω την άμυνα της Μπαρτσελόνα και πέτυχε δύο γκολ, ενώ η Βέκια Σινιόρα είχε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Με ώθηση από τον κόσμο της Γιουβέντους και το σύνθημα «ήρθε η ώρα – it’s time», η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν αποφασισμένη να πάρει και ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του 2015. Ο Αργεντινός επιθετικός βρήκε τα δίχτυα στο 7 και στο 22 νικώντας δύο φορές τον Τερ Στέγκεν και βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση της Γιουβέντους.

Στο ίδιο διάστημα η Μπαρτσελόνα εκτός από τα αμυντικά προβλήματα, είχαν πρόβλημα και με την επίθεσή της. Οι μπλαουγκράνα δημιούργησαν ουσιαστικά δύο φάσεις με τον Μπουφόν να σταματά σε τετ α τετ τον Ινιέστα στο 20 (το σκορ ήταν 1-0) και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μέσσι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ (με τον Αργεντινό να διαφωνεί). Ο Λουίς Ενρίκε έβαλε τον Αντρέ Γκόμεζ στα χαφ και η Μπάρτσα εμφανίστηκε πιο επιθετική με τελικές στην εστία του Μπουφόν, αλλά η Γιουβέντους ήταν εκείνη με το 3ο γκολ με κεφαλιά του Κιελίνι (ενώ νωρίτερα ο Τερ Στέγκεν είχε σταματήσει σε τετ α τετ τον Ιγκουαΐν).

Η Μπαρτσελόνα κυνήγησε τουλάχιστον ένα εκτός έδρας γκολ στη συνέχεια και είδε πάλι τον Μπουφόν να σταματά τον Σουάρες στο 69, ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες: οι τελικές προσπάθειες ήταν 14-14, αλλά εντός εστίας 8-3 για τη Γιουβέντους. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Καταλανοί καλούνται να κάνουν μια ακόμη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς (μετά την Παρί), ώστε να μην αποκλειστούν.

Champions League – Η προημιτελική φάση

Τετάρτη 12/4

Ντόρτμουντ-Μονακό (19.45)

Μπάγερν-Ρεάλ Μ. (21.45)

Ατλέτικο Μ.-Λέστερ

β αγώνες

Τρίτη 18/4

Λέστερ-Ατλέτικο Μ.

Ρεάλ Μ.-Μπάγερν

Τετάρτη 19/4

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους

Μονακό-Ντόρτμουντ

Cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου