Friday, 26 April, 2024

Θριάμβος Σάκκαρη στο τένις

Στα ημιτελικά του Silicon Valley Classic η Μαρία Σάκκαρη που κέρδισε για πρώτη φορά τη Βίνους Γουίλιαμς
Το ελληνικό τένις, στα καλύτερά του!
Λίγες ώρες μετά τη σπουδαία πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του ATP 500 τουρνουά στην Ουάσινγκτον, η Μαρία Σάκκαρη έκανε την υπέρβαση και απέκλεισε την εφτά φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam τουρνουά, Βίνους Γουίλιαμς, εξασφαλίζοντας επίσης την παρουσία της στην 4αδα του Premier τουρνουά στο Σαν Χοσέ!
Η κορυφαία τενίστριά μας, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 6-4, 7-6(2) της θρυλικής Αμερικανίδας, σημειώνοντας την πρώτη νίκη επί της Βίνους μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες!
Μάλιστα, η 23χρονη έσωσε και δύο set point της Γουίλιαμς στο 2ο σετ, πριν ολοκληρώσει τη νίκη της με ένα εντυπωσιακό tie break, μετά από 1 ώρα και 44 λεπτά.
Ηταν η τρίτη συνεχόμενη straight sets νίκη της Σάκκαρη αυτή την εβδομάδα, προερχόμενη από τις επιβλητικές επικρατήσεις επί των ΜακΧέιλ και Μπάμπος.
Στα ημιτελικά του Silicon Valley Classic, η Σάκκαρη στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή αφού θα αποφύγει τη Βικτόρια Αζαρένκα που εγκατέλειψε την αναμέτρηση με την Ντάνιελ Κόλινς, παρότι προηγούνταν στα σετ 7-6, 0-3.
Η Βίκα γύρισε τον αστραγαλό της και αποχώρησε με κλάματα από το court…
Έτσι, η Μαρία θα τεθεί αντιμέτωπη (05:30GR ξημερώματα Κυριακής) με την 24χρονη Αμερικανίδα, Νο42 στον κόσμο που δεν έχει την εμπειρία σε τετοιες φάσεις.
Το match point της Μαρίας
Στο αγωνιστικό μέρος, η Σάκκαρη ξεκίνησε λίγο νευρικά από τη γραμμή του σερβίς, σερβίροντας κοντά στο 30% και αυτό επέτρεψε στη Βίνους να πάρει προβάδισμα 3-0 game. H 23χρονη Σπαρτιάτισσα, όμως, ανέβασε την απόδοσή της και κερδίζοντας τα έξι από τα επόμενα εφτά game, πήρε το προβάδισμα στο σκορ.
Στο 2ο σετ, έγιναν πολλά break καθώς καμία από τις δύο τενίστριες δεν μπορούσε να κρατήσει το σερβίς της ενώ και πάλι η Σάκκαρη έδειξε πνευματική δύναμη, ανατρέποντας το πρώιμο προβάδισμα με 2-0 game της Γουίλιαμς.
Η Αμερικανίδα πήρε ξανά το προβάδισμα με 5-3, όμως η Σάκκαρη πέτυχε break με love στο επόμενο game και μάλιστα έσωσε δύο set point της αντιπάλου της, την ώρα που σέρβιρε στο 5-4 για να παραμείνει στο σετ.
Λίγο αργότερα, πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό tie break, ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη της!
Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης, θα αναμετρηθούν Ελισε Μερτένς και Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.
Η Μερτένς, Νο4 του ταμπλό, επικράτησε 7-6(4), 6-3 της Γιοχάνα Κόντα ενώ η 30χρονη Ρουμάνα, Νο5 του ταμπλό, κέρδισε με 6-1, 7-5 την Άιλα Τομλιάνοβιτς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου