Tuesday, 19 March, 2024

Ιωάννινα: Υποδοχή ήρωα για τον «χρυσό» Στέφανο Ντούσκο – Με στρατιωτικό τζιπ η μεταφορά του

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Στέφανο Ντούσκο, τον μεγάλο νικητή του Τόκιο, οι συμπατριώτες του στα Γιάννενα

Μια υποδοχή που ξεκίνησε από το Πανηπειρωτικό Στάδιο και ολοκληρώθηκε με την μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε στην κεντρική πλατεία με στρατιωτικό τζιπ που διέθεσε η 8η Μεραρχία, συνοδευόμενος από μοτοσικλετιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Εκεί τον τίμησαν με συμβολικά δώρα ο περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, συγχαίροντας τον χρυσό Ολυμπιονίκη εκ μέρους όλων των πολιτών.

Με κλαδιά ελιάς στεφάνωσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ τον βράβευσε με το μετάλλιο της πόλης. Ανάμεσα σε αυτούς που τον χειροκρότησαν ανεβαίνοντας στην εξέδρα ήταν οι παλιοί Ολυμπιονίκες του ΝΟΙ Τόνια Σβάιερ, Παναγιώτης Μηλιώτης, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Μαζί τους και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, ολυμπιονίκης της κωπηλασίας από την Ηγουμενίτσα. Η Φιλαρμονική του Δήμου έδωσε τους πανηγυρικούς τόνους και φυσικά το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα εκατοντάδων κατοίκων της πόλης.

Παρών κι αυτή τη φορά το Τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου.

«Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή» είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΝΟΙ).

Ο πατέρας του Στέφανου, Βασίλης Ντούσκος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την συγκίνηση της οικογένειας. «Είμαστε ευτυχισμένοι. Τώρα θα ηρεμήσουμε θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσει το παιδί» είπε με χαμόγελο. Η μητέρα του αθλητή, Μαρία Ντούσκου, είπε πως είναι συγκλονισμένη από την αγάπη του κόσμου. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη». Η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου κατά τον χαιρετισμό της είπε πως ο Στέφανος Ντούσκος δικαιούταν το χρυσό. «Πάλεψε σκληρά επί χρόνια με όλες τις δυνάμεις του, επιμονή και θέληση», τόνισε.

Πηγή: Epirus Online, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου