Tuesday, 19 March, 2024

Καταγγελίες προπονητή Τεντόγλου: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε επίδεσμο! Ούτε μια καραμέλα»

Οι απίστευτες καταγγελίες που είχε κάνει ο Γιώργος Πομάσκι τον Απρίλιο, 100 ημέρες πριν τον θρίαμβο του αθλητή και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Την ανυπαρξία στήριξης από την κυβέρνηση και την Πολιτεία, που αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο στην περίπτωση του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, είχε αναδείξει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, που κέρδισε το χρυσό στο μήκος στο Τόκιο, Γιώργος Πομάσκι.
Μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις θέσεις του ΚΚΕ, στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, όπου έκανε την ολυμπιακή προετοιμασία του Μίλτου Τεντόγλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου είχε συγκλονίσει με τα λεγόμενά του.
«Φέτος δεν έχει έρθει ένας να μου δώσει μια καραμέλα να γίνει καλύτερος ο Μίλτος» είχε τονίσει χαρακτηριστικά. «Και σας το λέω πολύ ειλικρινά. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Να’ ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά, όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει» ανέφερε.
Αναφερόμενος στον Μίλτο Τεντόγλου, ο Γ. Πομάσκι είχε σημειώσει ότι ενώ έχει κερδίσει 5-6 πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα πια σε 3 ηλικίες, δικαιούται πριμ μόνο για ένα, εκείνο του 2018, στους άνδρες. «Ακόμη δεν το έχει πάρει» κατήγγειλε. «Άμα το είχε πάρει το ‘19, θα γινόταν λίγο καλύτερος, θα μπορούσε να επενδύσει στη δουλειά του» σημείωσε για να προσθέσει: «Αυτό το παιδί συνεχίζει να είναι τίποτα».
«Εγώ έχω κάνει φέτος με τον Μίλτο 26 PCR από 60 ευρώ για να ταξιδέψουμε για να προετοιμαστούμε για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» ανέφερε ακόμη, ενώ κατήγγειλε ότι ενώ ήταν τραυματίας και έψαχνε ειδικούς επιδέσμους. «Αυτή είναι η ολυμπιακή προετοιμασία» τόνισε.
«Η Βουλή στάζει; Γιατί στο δικό μου γραφείο στάζει»
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο fosonline.gr ο Γιώργος Πομάσκι είχε περιγράψει τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών.
«Είναι σαν να έχουμε κολυμβητές και να μην έχουμε νερό. Αυτό είμαστε εμείς. Εμείς έχουμε για προπόνηση μια αίθουσα που στάζει και όταν βρέχει βάζει μέσα κάθε μέρα νερά. Πώς να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας; Έχουμε αγώνες που δεν έχουμε μία στροφή στα 400 μέτρα» είχε δηλώσει.
Είχε σημειώσει μάλιστα σε δραματικό τόνο: «Κουράστηκα, δεν έχω τη δύναμη πια να το παλεύω, πώς να το πω. Κάποιος φταίει. Να βρούμε ποιος φταίει. Με μεγάλη στενοχώρια θα το πω, εμείς μοιράζουμε το πρόβλημα, δεν το λύνουμε».
Σε ερώτηση τι έχει να πει στους Αυγενάκη και Μητσοτάκη είχε απαντήσει: «Έχω να τους ρωτήσω τούτο: Η Βουλή στάζει; Γιατί στο δικό μου γραφείο στάζει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου