Sunday, 12 May, 2024

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 – Επεισόδια μετά τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 81′ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά η ΑΕΚ όπως και στον πρώτο γύρο έκανε την ανατροπή στο φινάλε

Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε σε 1-1 στο 87′ και στο 90’+4 ο Γιακουμάκης που είχε μπει ως αλλαγή μετά το γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε το 1-2!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2, αλλά στα τελευταία 25 λεπτά έκανε την ανατροπή με το νικητήριο γκολ του Μάνταλου να σημειώνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Σήμερα η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 1-0 χάρη στο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81′, αλλά νίκησε και πάλι με το ίδιο σχεδόν σενάριο. Ο Τσιγκρίνσκι με κεραυνό ισοφάρισε σε 1-1 στο 87′ μετά από αδράνεια της άμυνας και στο 90’+4 ενώ ολος ο Ολυμπιακός είχε βγει μπροστά, στην κόντρα επίθεση η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη που πέτυχε το 1-2 και κράτησε την ομάδα του ζωντανή στη μάχη του τίτλου.
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Σισέ, Ρομαό, Οφόε, Ζιλέ, Μιραλάς, Φορτούνης, Πάρντο.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι: Χουτεσιώτης, Ταχτσίδης, Μάριν, Ανσαριφάρντ, Ένγκελς, Νικολάου και Σεμπά.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Αραούχο.
Στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάια και Γιακουμάκης.
Κόκκινη ο Μποτία για σπρώξιμο στον διαιτητή
Ο Αλμπέρτο Μποτία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επειδή έσπρωξε τον διαιτητή ενώ φώναζε για φάουλ του Γιώργου Γιακουμάκη στο γκολ των “κιτρινόμαυρων” στις καθυστερήσεις. Δεν παίζει στον επαναληπτικό του Κυπέλλου!
Με δέκα παίκτες τελείωσε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, αφού αποβλήθηκε ο Αλμπέρτο Μποτία στις καθυστερήσεις. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη, που “υπέγραψε” την ανατροπή νίκης της ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο αρχηγός του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή του ντέρμπι, Τάσο Παπαπέτρου, τον οποίο μάλιστα έσπρωξε.
Αμέσως, ο διαιτητής του αγώνα τού έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα και του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.
Πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό προημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (7/2) για το Κύπελλο.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1
(29′ Τσιλιανίδης-30′ Κάστρο)
ΑΕΛ-Πανιώνιος 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 0-0
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3
(70΄ Κόντε – 9΄ Πέλκας, 39΄, 45΄ Πρίγιοβιτς)
Λαμία-Ατρόμητος 1-1
(55΄ Πίτι – 70΄ Ντιγκινί)
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-0
(49΄ Μαρκόβσκι, 66΄ Γιακουμάκης)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
(81΄ Ανσαριφάρντ – 87΄ Τσιγκρίνσκι, 90΄+3 Γιακουμάκης)
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
19:30 Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 46
2. ΑΕΚ 44
3. Ολυμπιακός 42
4. Ατρόμητος 38
5. Αστέρας Τρίπολης 28
. Ξάνθη 28
. Πανιώνιος 28
8. Παναθηναϊκός 24
. Λεβαδειακός 24
10. ΠΑΣ Γιάννινα 22
. ΑΕΛ 22
12. Παναιτωλικός 20
. Λαμία 20
14. Απόλλων Σμύρνης 14 -19αγ.
. Κέρκυρα 14
16. Πλατανιάς 9 -19αγ.
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Επεισόδια με καδρόνια
Μετά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ οι οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης” και επιτέθηκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις.
οβαρά επεισόδια και συμπλοκές υπήρξαν μετά τη λήξη του ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης” με φίλους του Ολυμπιακού να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταμένες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.
Συγκεκριμένα αφού είχαν αποχωρήσει οι παίκτες της ΑΕΚ για τα αποδυτήρια και στο γήπεδο ήταν μόνο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από την Θύρα 7 υπήρξε ντου περίπου 50 οπαδών του Ολυμπιακού που επιτέθηκαν με καδρόνια, καρέκλες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν κοντά στον πάγκο της ΑΕΚ.
Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για δυο-τρία λεπτά με τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρούν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων πριν προχωρήσουν στη ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους φίλους του Ολυμπιακού.
Φυσικά τα όσα έγιναν φέρνουν τους “ερυθρόλευκους” αντιμέτωπους με βαριά τιμωρία ακόμα και με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου