Saturday, 27 April, 2024

Άρης-Ολυμπιακός: Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι

Από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό καθώς η χθεσινή προπόνηση

χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν από ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και περιλάμβανε αποκατάσταση για τους υπόλοιπους.

Ζήτημα rotation δεν έχει τεθεί από τον Άκη Μάντζιο και προφανώς δεν μπορεί να γίνει αυτό καθώς το μήνυμα που έστειλε ο έμπειρος τεχνικός ήταν ξεκάθαρο. «Το ίδιο ενδιαφέρον έχουμε και στο πρωτάθλημα», είπε εξηγώντας ότι η 4η θέση είναι ένας από τους στόχους της ομάδας ανεξαρτήτως της δυσκολίας του.

Οι αποφάσεις του έμπειρου τεχνικού για το σχήμα και τα πρόσωπα της 11αδας θα παρθούν στις δύο επόμενες προπονήσεις. Ξέρει ότι θα πρέπει να διατηρήσει τους Φαμπιάνο-Ροζ στο κέντρο της άμυνας αλλά να φρεσκάρει τις πτέρυγες. Θα φανεί δηλαδή αν θα παίξει ο Μοντόγια ή ο Φεράρι στο αριστερό άκρο. Περιμένει επίσης να δει την κατάσταση του Ζαν Ζουλ ο οποίος όμως δύσκολα θα μπει στο πλάνο, αναφέρει το metrosport.gr.

Είναι δεδομένο ότι θα επιδιώξει να δώσει χρόνο και στον Μάνου Γκαρθία δίχως αυτό να σημαίνει ότι προορίζεται για το αρχικό σχήμα. Μπορεί να υπάρξει αλλαγή και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Γενικώς, θα καταστρωθεί πλάνο διαχείρισης των αγώνων με Ολυμπιακό, Κηφισιά και Πανσερραϊκό παράλληλα των δύο αναμετρήσεων με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο που πιθανότατα θα γίνουν στις 31 Γενάρη και 7 Φλεβάρη.

Με αρκετά προβλήματα ο Ολυμπιακός ενόψει Άρη

Τις πληγές του από τον αποκλεισμό του από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας μετρά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν έναν σημαντικό στόχο, ενώ φάνηκαν για μια ακόμα φορά οι αγωνιστικές του αδυναμίες. Προβλήματα όμως προέκυψαν και σε επίπεδο τραυματισμών, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν ένιωσε ενοχλήσεις γι’ αυτό και έγινε αλλαγή στην παράταση του αγώνα με τους «πράσινους», αλλά χτύπησε και στο δάκτυλο του ποδιού του. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές μέρες. Νοκ άουτ για το παιχνίδι με τον Άρη έχει τεθεί και ο Φραν Ναβάρο, ο οποίος έχει μυικές ενοχλήσεις, πράγμα αναμενόμενο καθώς από την αγωνιστική του απραξία στην Πόρτο, το τελευταίο διάστημα παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό και σε ματς υψηλής έντασης.

Για το κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Ρέτσος, που εξέτισε την ποινή του, ο οποίος θα παίξει με τον Ντόη, ενώ υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις των Ιμπόρα και Πορόζο. Ο πρώτος μάλιστα προτιμήθηκε να μπει ως αλλαγή στο ντέρμπι.

Στην επίθεση τα κουκιά είναι μετρημένα, με τον Στέφαν Γιόβετιτς να είναι ο μόνος διαθέσιμος φορ για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο μπορεί να βγάλει 90λεπτο. Εναλλακτικά μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ο Μασούρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου