Saturday, 27 April, 2024

Άρης-ΠΑΟΚ 2-1

Νίκη του Άρη (2-1) στο ντέρμπι της πόλης, με τον ΠΑΟΚ να μην εμφανίζεται στην εκκίνηση της επανάληψης και να μένει πίσω με δυο γκολ διαφορά. 

Παιχνίδι στρατηγικής στο «Κλ.Βικελίδης», με τον Άκη Μάντζιο να κάνει την έκπληξη, επιλέγοντας στην αρχική ενδεκάδα τον Σαβέριο αντί του Παναγίδη. Ασίστ και γκολ από τον 24χρονο εξτρέμ του Άρη που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των κιτρινόμαυρων με 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Αναμενόμενες επιλογές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το σύνολο του οποίου αρκέστηκε σε μία ελαφρά υπεροχή στο α΄ημίχρονο με πολύ λίγες φάσεις και πολλά λάθη εκατέρωθεν. Εφιαλτικό το ξεκίνημα του β΄μέρους για τους ασπρόμαυρους…

Με την έναρξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι από τα άκρα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν στοχεύσει σε Τάισον και Ντεσπόντοφ, μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού του Δικεφάλου δεδομένου πως οι ασπρόμαυροι αδυνατούσαν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Άρη.

Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος έκανε αίσθηση με ένα ανέβασμα του Βιεϊρίνια που απέφυγε εξαιρετικά τον Σαβέριο, έβγαλε την σέντρα αλλά ο Μπράντον έπιασε μία κεφαλιά χωρίς δύναμη που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουέστα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση, προσπάθησε να αιφνιδιάσει με σουτ του Νταρίντα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ενδεχομένως ό,τι καλύτερο από τις δύο ομάδες σε ένα πολύ μέτριο ως και κακό πρώτο 45λεπτο που είχαν να επιδείξουν καλό πρόσωπο μόνο ανασταλτικά. Ο Άρης ήταν σαφές πως αρκέστηκε σε ένα παιχνίδι υπομονής, ψάχνοντας να «τρυπήσει» τον ΠΑΟΚ με βαθιές μπαλιές και τις περισσότερες φορές ανούσια γεμίσματα σε φάση κατοχής της μπάλας.

Στο 41′ όμως το highlight της αναμέτρησης είχε την υπογραφή του Βιεϊρίνια, όταν ο Άρης θέλησε να «τιμωρήσει» τον ΠΑΟΚ που είχε ψηλά τις γραμμές του με μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Μορόν. Ο Ισπανός φορ βγήκε απέναντι στον Κεντζιόρα στο 1vs1 αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γλίστρημά του, δεχόμενος την τρομερή προβολή του αρχηγού του Δικεφάλου. Με το «φτωχό» 0-0, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Την κακή εικόνα του α’ μέρους, φρόντισε να… σβήσει ο Άρης με γκολ από τα αποδυτήρια. Στην επανάληψη του αγώνα (46΄), ο Σαβέριο έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά, με τον Μπάμπα να μην προλαβαίνει τον Σουλεϊμάνοφ που εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή τον Κοτάρσκι για το 1-0 στο «Κλ.Βικελίδης».

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανασυνταχθεί, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε άρον άρον τον εξαιρετικό, όπως αποδείχθηκε, Γιάννη Κωνσταντέλια αντί του Μουργκ αλλά ο ψυχωμένος Άρης βρήκε τον τρόπο να αιφνιδιάσει και πάλι τους φιλοξενούμενους. Στο 59′ ο Μορόν πάσαρε στ’ αριστερά για τον Σαβέριο, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ προ του Βιεϊρίνια, «εκτέλεσε» για το 2-0.

Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο για τους κιτρινόμαυρους ήταν η διαχείριση του αγώνα και των δύο τερμάτων διαφορά ενώ για τους ασπρόμαυρους η αντίδραση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τ΄αλλάζει όλα. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα, έβγαλε συνεργασίες και στο 74΄απείλησε με δυνατό σουτ του Κωνσταντέλια. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εκ νέου στο κόλπο, μειώνοντας με το γκολ του Μπάμπα. Ο Γκανέζος μπακ με πλασέ στην κίνηση, μετά από γύρισμα της μπάλας του Σβαμπ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-1, αφού προηγουμένως κόντραρε στον Οντουμπάτζο.

Θρίλερ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δανού ρέφερι, με τον ΠΑΟΚ να «πετάει» στα σκουπίδια δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Στο 86′ ο Κωνσταντέλιας έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, βγάζοντας υπέροχη πάσα στον επερχόμενο από τα δεξιά Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να ανοίγει το κοντρόλ επιτρέποντας στον Κουέστα να τον κλείσει μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σβαμπ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με την κεφαλιά του Αυστριακού να περνά δίπλα από το δοκάρι του Άρη.

Η ήττα στο «Κλ.Βικελίδης» αποτυπώνεται και βαθμολογικά για τους ασπρόμαυρους που έχασαν την πρωτιά, την ώρα που ο Άρης πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ηρεμίας και αυτοπεποίθησης σε ένα μομέντουμ που το είχε μεγάλη ανάγκη. Και μάλιστα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης…

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (Ρόουζ 93΄), Νταρίντα, Τζούρασεκ (Ντουκουρέ 81′), Σουλεϊμάνοφ (Σαμόρα 93′), Σαβέριο (Παναγίδης 81΄), Μορόν (Φεράρι 93′).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Σάστρε 67′), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (Σβαμπ 67΄), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 67′), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 55΄), Μπράντον (Τζίμας 81′)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου