Wednesday, 8 May, 2024

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Σέρχιο Αραούχο με τρομερό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ – Στο 34′ ο ΠΑΟ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ινσούα

με 2η κίτρινη κάρτα – Στο 52′ ο Γκάλο με σουτ πέτυχε το 2-0 και στο 68′ ο Αραούχο διεύρυνε το σκορ στο 3-0!
Ακριβώς 20 ημέρες μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος (11 Μαρτίου είχε διεξαχθεί το ντέρμπι της Τούμπας που δεν τελείωσε ποτέ) ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι σε ένα ματς που παραμένει μεν σημαντικό, αλλά μετά τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο δεν είναι πλέον τόσο καθοριστικό στη μάχη του τίτλου.
Πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς για τον Παναθηναϊκό με τον Μπάρκα να κρατά ανέπαφη την εστία του στο σουτ του Κουλιμπαλί (ο οποίος έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια) στο 8′.
Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 12′ όταν ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κολοβέτσιου, πλάσαρε όμως ο αμυντικός του ΠΑΟ με προβολή έσωσε την εστία του.
Με το παιχνίδι να έχει πολύ καλό ρυθμό, αλλά όχι μεγάλες φάσεις από το 15′ και μετά, χρειάστηκε η μαγκιά του Αραούχο για να πάρει φωτιά το ΟΑΚΑ. Στο 30′ από τη βαθιά μπαλιά, ο Αργεντινός έκανε καταπληκτικό κοντρόλ με το στήθος, νικώντας κατά κράτος τον Ινσούα και με άπιαστο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ινσούα έγινε για δεύτερη φορά μοιραίος, καθώς έκανε φάουλ στον Αραούχο με τον διαιτητή Θάνο να του δείχνει τη 2η κίτρινη κάρτα κι ο ΠΑΟ από το 34′ είναι πίσω στο σκορ και παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ψάχνει το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωνε τη νίκη, κι αυτό έγινε στο 52′ όταν μετά την προσπάθεια του Χουλτ και το γύρισμα του Σουηδού ο Γκάλο με συρτό σουτ πέτυχε το 2-0 για την Ένωση.
Στο 58′ η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0 όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το.. σλάλομ, αλλά το σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 68′ καθώς η άμυνα του ΠΑΟ παρέπαιε για ένα δίλεπτο κι ο Αραούχο μετά από εκτέλεση κόρνερ αρχικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά από κοντά την έσπρωξε ανενόχλητος στα δίχτυα…
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ, Λουντ, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί.
newsnowgr.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου