Tuesday, 19 March, 2024

Α1 Πέλλας: Όλα τα σενάρια για την απευθείας άνοδο

Ανοιχτά είναι τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την απευθείας άνοδο ή τα μπαράζ στην Α1 κατηγορία Πέλλας.

Οι τρείς διεκδικητές, Δόξα Μελισσίου (63 βαθμοί), Δόξα Μαυροβουνίου (59 βαθμοί) και Δόξα Μανδάλου (58 βαθμοί), μπήκαν στην τελική ευθεία και έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και μετράνε βαθμούς.

Το Σέντρα Πέλλας σας παρουσιάζει όλα τα ενδεχόμενα για τις τελευταίες δυο αγωνιστικές και το πώς μπορεί να προκύψει απευθείας άνοδος για κάποια ομάδα, επί της ουσίας την απευθείας άνοδο διεκδικεί μόνο η Δόξα Μελισσίου.

Πριν δούμε τα σενάρια ας δούμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές:

25η Αγωνιστική

Δόξα Μαυροβουνίου – Δόξα Μελισσίου

Δόξα Εξαπλατάνου – Δόξα Μανδάλου

26η Αγωνιστική

Δόξα Μελισσίου – Δόξα Μανδάλου

Νίκη Καλής – Δόξα Μαυροβουνίου

Σενάριο απευθείας ανόδου:

1η περίπτωση: Η ομάδα του Μελισσίου μπορεί να πάρει την απευθείας άνοδο ακόμη και από την 25η αγωνιστική αρκεί να κερδίσει μέσα στο Μαυροβούνι και η Δόξα Μανδάλου να μη κερδίσει. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την εξής βαθμολογία:

Δόξα Μελισσίου – 66 βαθμοί

Δόξα Μαυροβουνίου – 59 βαθμοί

Δόξα Μανδάλου – 58 ή 59 βαθμοί (εξαρτάται αν χάσει ή φέρει ισοπαλία στον Εξαπλάτανο)

Όπως βλέπουμε με αυτό το σενάριο η Δόξα Μελισσίου ξεφεύγει με 7 βαθμούς όποτε ακόμη και με ήττα την τελευταία αγωνιστική δεν θα καλυφθεί η διαφορά για να έχουμε μπαράζ.

2η περίπτωση: Νίκη Μελισσίου στο Μαυροβούνι και νίκη Μανδάλου στον Εξαπλάτανο. Σε αυτήν την περίπτωση οι δύο ομάδες θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική μεταξύ τους έχοντας διαφορά 5 βαθμών, (66 Μελίσσι – 61 Μάνδαλο) ενώ το Μαυροβούνι θα παραμείνει στους 59, με το Μελίσσι να θέλει να μην χάσει για να πάρει την απευθείας άνοδο.

3η περίπτωση: Ισοπαλία στο Μαυροβούνι και νίκη Μανδάλου στον Εξαπλάτανο. Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά μεταξύ Μελισσίου και Μαυροβουνίου θα παραμείνει στους 4 ενώ το Μάνδαλο θα πλησιάσει στους 3 και με νίκη του Μελισσίου την τελευταία αγωνιστική επί του Μανδάλου θα έχουμε πάλι την απευθείας άνοδο για το Μελίσσι.

4η περίπτωση: Ισοπαλία στο Μαυροβούνι και μη νίκη Μανδάλου στον Εξαπλάτανο. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα μπορέσει να πανηγυρίσει την άνοδο το Μελίσσι είτε με δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική είτε φέρει ισοπαλία και δεν κερδίσει το Μαυροβούνι την Νίκη Καλής.

5η περίπτωση: Νίκη Δόξας Μαυροβουνίου και ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο ματς Δόξα Εξαπλατάνου-Δόξα Μανδάλου. Σε αυτήν την περίπτωση για να πάρει την άνοδο απευθείας το Μελίσσι θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την ομάδα του Μανδάλου και ταυτόχρονα το Μαυροβούνι να ηττηθεί από την ομάδα της Καλής.

Επιμέλεια: Γιώργος Δημητριάδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου