Saturday, 27 April, 2024

Εκτός Euro 2024 η Ελλάδα. Αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Γεωργία

10 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, η Ελλάδα αποκλείστηκε στα πλέι οφ από το Euro 2024 χάνοντας με 4-2

στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) από τη Γεωργία που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Πογιέτ έπαιξε αρκετά αμυντικά, κοιτούσε να μην δεχθεί γκολ αν και είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με το δοκάρι του Μαυροπάνου στην παράταση. Ωστόσο οι Γεωργιανοί ήταν πιο εύστοχη στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και πήραν τη νίκη-πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Μπόρις Παϊσάτζε» δεν είχε πολλές συγκινήσεις και ευκαιρίες. Η Εθνική μας είχε την κατοχή της μπάλας μετά το πρώτο 10λεπτο που μπήκαν με ορμή οι Γεωργιανοί, όμως η ομάδα του Πογιέτ δεν είχε ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 11ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Η κεφαλιά του Ντβάλι από πλεονεκτική θέση μετά από φάουλ, πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια για αρκετό μεγάλο διάστημα είχαμε μονομαχίες, τάκλιν και την Ελλάδα να παίζει στο μισό γήπεδο τη Γεωργία. Οι παίκτες του Σανιόλ περίμεναν υπομονετικά πίσω από την μπάλα.

Στο 45’ ήρθε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Γεωργία. Ο Τσακβετάτζε επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, τρομερή επέμβαση του Βλαχοδήμου που έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ, επικράτησε ένας πανικός στην περιοχή της Εθνικής και το σουτ του Σενγκέλια πέρασε μερικά μέτρα άουτ.

Ανεβασμένη Ελλάδα χωρίς κλασική ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην Ελλάδα που ήταν ανώτερη της Γεωργίας, όμως κλασική ευκαιρία δεν είχε. Ξανά λίγες φάσεις, με τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη.

Στο 56ο λεπτό ο Κιτεϊσβίλι δοκίμασε από μακριά την τύχη του, το σουτ του όμως μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Τσιμίκας έπιασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 67ο λεπτό ο Μπακασέτας έστειλε το φάουλ του απευθείας στα χέρια του τερματοφύλακα της Γεωργίας.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη γαλανόλευκη ήρθε στο 80’. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Χατζηδιάκος πήρε την κεφαλιά όμως ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Μαμαρντασβίλι.

Στο 91’ η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με την Ελλάδα να απειλεί. Σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Ιωαννίδη αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Γεωργίας.

Στην παράταση η Ελλάδα ήταν καλύτερη για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, ενώ σε δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε ο Βλαχοδήμος κράτησε ζωντανή την Ελλάδα και το ματς πήγε στα πέναλτι. Στο 100’ ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κιόλας αλλά ο Μαμαρντασβίλι είναι σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία. Κόρνερ του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 103’ νέα φάση για τη γαλανόλευκη. Ο Γιακουμάκης έστρωσε στον Ρότα αλλά το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια παρότι ήταν σε θέση βολής!

Δύο λεπτά αργότερα απείλησε η Γεωργία. Λάθος πάσα του Μαυροπάνου, ο Μικαουτάτζε έκλεψε και βγήκε στην κόντρα, πάτησε στην περιοχή, γύρισε στον Νταβιντασλίβι αλλά το πλασέ του εξ επαφής σταμάτησε ο Βλαχοδήμος.

Στο 110’ απίστευτη ενέργεια του Τσιταϊσβίλι που πέρασε όποιον βρήκε, έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε! Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης η Γεωργία απείλησε εκ νέου. Ο Μικαουτάτζε κατάφερε να γυρίσει πάνω στον Ρότα, έκανε το σουτ στην περιοχή αλλά η μπάλα πήγε λίγα μέτρα άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Κοτσοροσβίλι

Ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το πέναλτι του Μπακασέτα

2-0 ο Νταβιντασβίλι

2-1 ο Μασούρας

Ο Μικαουτάντζε έστειλε το πέναλτι άουτ

2-2 ο Μπουχαλάκης

3-2 ο Ντβάλι

Ο Γιακουμάκης έστειλε το πέναλτι άουτ

4-2 ο Κβεκβεσκίρι

Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Σενγκέλια (86’ λ.τρ. Τσιταϊσβίλι), Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (104’ Νταβιντασβίλι), Κοτσοροσβίλι, Κβαραχτσέλια (109’ Κβιλιτάια), Τσαβετάτζε (104’ Κβεκβεσκίρι), Ζιβζιβάντζε (74’ Μικαουτάντζε).

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ λ.τρ. Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ λ.τρ. Σιώπης), Μάνταλος (98’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (90’ Γιακουμάκης).

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου