Friday, 26 April, 2024

Λεωνίδας Μπίλης: «Μακάρι όλες οι ομάδες να έπαιζαν όπως ο Εθνικός»

Λεωνίδας Μπίλης: «Μακάρι όλες οι ομάδες να έπαιζαν όπως ο Εθνικός»

Τη μαχητικότητα των παικτών του Εθνικού εξήρε ο Λεωνίδας Μπίλης μετά τη νίκη της ομάδας του στα Γιαννιτσά. Ο τεχνικός του Αλμωπού δήλωσε απογοητευμένος από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

Για τον Εθνικό: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Εθνικό και σε κάποιους παίκτες συγκεκριμένα που μου άρεσαν. Μακάρι όλες οι ομάδες να έπαιζαν όπως ο Εθνικός, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό. Στεναχωριέμαι να βλέπω μερικές ομάδες να κερδίζουν πάρα πολύ εύκολα, δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς για να το αλλάξουμε, ας το σκεφτούν οι υπεύθυνοι».

Για τον παίκτη που ξεχώρισε: «Ειδικά θέλω να αναφερθώ στον τερματοφύλακα Αναστασιάδη, επειδή τον γνωρίζω και ξέρω τι έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Είναι εκπληκτικό παιδί και εκπληκτικός τερματοφύλακας. Μου άρεσε πάρα πολύ, προσπάθησε παρά το νεαρό της ηλικίας του να καθοδηγήσει την ομάδα του και θα ήταν ο βασικός λόγος αν δεν καταφέρναμε να κερδίσουμε».

Για την απόδοση της ομάδας του: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως από την απόδοση, παρόλο που είχαμε τρία δοκάρια. Είχα επιστήσει την προσοχή στους ποδοσφαιριστές μου να μπουν δυνατά, γιατί αυτό θα ήταν το παιχνίδι που περίμεναν οι αντίπαλοι να στραβοπατήσουμε, αφού απομένει το παιχνίδι με το Ριζάρι και χωρίς να θέλω να πω κάτι κακό, είναι χαμηλής δυναμικότητας. Παραλίγο να τους κάνουμε το χατίρι. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία».

Για την κατάσταση του γηπέδου: «Στεναχωρήθηκα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δε νοείται το γήπεδο μιας τόσο μεγάλης πόλης και ομάδας, να είναι σε αυτή την κατάσταση. Από το παιχνίδι με τον Άρη δεν προσέχθηκε από κανέναν, ούτε πατήθηκε, ούτε ποτίστηκε. Μπήκαν μέσα 22 ερασιτέχνες και κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Τα έχω δει αυτά στα γήπεδα της Α1 Πέλλας, αλλά σε ομάδες και πόλεις πολύ μικρότερου βεληνεκούς. Μία παράκληση προς τους ιθύνοντες, σε αυτό το γήπεδο αγωνίζονται ερασιτέχνες και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, είναι κρίμα να διαλύσουν τα πόδια τους και τα γόνατά τους. Χάρηκα όταν έμαθα ότι θα παίξουμε εδώ, αλλά στεναχωρήθηκα από αυτό που αντίκρισα».

Για τους στόχους του Αλμωπού: «Το καλοκαίρι είχαμε σαν σκέψη με τον πρόεδρο να μην κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα, αλλά να χτίσουμε για το μέλλον. Όμως ο Αλμωπός στην Α1 θα κάνει πάντα πρωταθλητισμό. Προσπαθούμε να βγούμε στην Γ΄ Εθνική, αλλά όχι με τρόπο αβέβαιο για το μέλλον. Αυτό το έχουμε πετύχει. Έχουμε ομάδα Κ17, ετοιμάζουμε Κ15 και θα ισχυροποιήσουμε την Κ13. Εάν ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική όλα καλά, αν όχι ο Αλμωπός θα πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το ζητούμενο, να έχουν μέλλον οι σύλλογοι, γιατί βλέπουμε κάποιους που εξαφανίζονται από τη μία χρονιά στην άλλη. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα, που δυστυχώς είμαστε πάρα πολλά χρόνια πίσω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου