Saturday, 27 April, 2024

Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών προς κάθε Αρχή για τη ματαίωση των πρωταθλημάτων

Προς κάθε υπεύθυνη αρμόδια αρχή: ΓΓΑ, ΕΠΟ, Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και γονείς.
Συνεδρίασε χθες (10.4.2021) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αποφάσισε.
-«Ματαίωση πρωταθλημάτων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων (ΕΠΣ) όλων των ηλικιών για την σεζόν 2020-21, σε όλη την επικράτεια»
Αυτό σημαίνει πως καμία ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν πρόκειται να ξανακατέβει για αγώνες στα γήπεδα.
Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και για τα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών.
Δεν θα έχει προπονήσεις, δεν θα έχει φιλικά, δεν θα έχει αγώνες πρωταθλημάτων. Όλα αυτά είναι κατανοητά, γιατί πάνω απ’ όλα η υγεία όλων μας.
Εδώ όμως πρέπει να αναρωτηθούμε, μήπως οι υπεύθυνοι παραγνωρίζουν την πραγματικότητα; Μέχρι τώρα δεν ελέγχθηκε ποτέ και από κανέναν καμία ανεπίσημη αθλητική δραστηριότητα, πως άλλωστε να αστυνομευτούν επί 24ωρου βάσεως όλοι οι αθλητικοί χώροι της χώρας;
Ως εκ τούτου όλα τα γήπεδα, (αυτό λέει η πράξη και μας είναι κατανοητό) όταν ο καιρός είναι καλός, είναι γεμάτα με μικρούς και μεγάλους που παίζουν μπάλα.
Για αυτό προτείναμε και επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, να επιτραπεί με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιτροπής, να λειτουργήσουμε οργανωμένα και ελεγχόμενα προπονητικά τμήματα με μικρά παιδιά των 12-15 στον αριθμό ανά προπόνηση και όχι να υπάρχει αυτό το χάος και το αλαλούμ που παρατηρείται τώρα. Δηλαδή παίζουν που παίζουν, ας παίζουν υπό επιτήρηση και υπό έλεγχο.
Οι προπονητές θα ακολουθούν προπονητικό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για αυτόν τον σκοπό, όπου δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, όπου με καθημερινές θερμομετρήσεις και απολυμάνσεις θα διασφαλίζεται μια βασική αρχή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ακόμα, κατά την διάρκεια της προπόνησης, είναι εφικτό να αποφεύγονται και οι σωματικές μονομαχίες. Αντίθετα τα παιδιά θα είναι έξω στην φύση σε ένα γήπεδο διαστάσεων 30Χ50 τουλάχιστον, οπού θα προπονούνται με στόχο την τεχνική, το κοντρόλ, την πάσα, το σουτ και την τακτική συμπεριφορά. Όλα αυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν και δίχως αντίπαλο η συμπαίκτη δίπλα τους.
Σκοπός είναι η εκτόνωση και η «ελεύθερη κίνηση» των παιδιών. Είναι ο απεγκλωβισμός τους από το στενό περιβάλλον του δωματίου και η παρουσία τους στον ελεύθερο χώρο ενός γηπέδου.
Είναι η επιστροφή των παιδιών στην ΦΥΣΗ και στην «Ελεύθερη Κίνηση» που θα φαντάζει σαν υπεροχή διαλλειματική προπόνηση μακριά από τα κομπιούτερ και τα κινητά. Άλλωστε έχουμε την εμπειρία από την προηγούμενη φάση του lockdown που μας βοηθάει πάρα πολύ.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Σάββας Παπαδόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου