Saturday, 27 April, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Τα σημερινά ντέρμπι

Η δράση στο Κύπελλο Ελλάδας επανέρχεται δυναμικά σήμερα, με τέσσερις αναμετρήσεις.

Το ενδιαφέρον πέφτει στα δύο ντέρμπι για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16», αυτά ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη στην OPAP Arena και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Η μέρα θα ξεκινήσει με δύο παιχνίδια για τη 2η αγωνιστική και τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά. Στις 15:00 ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης έχοντας προβάδισμα πρόκρισης, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Αρκαδία. Αν και προτεραιότητα της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία είναι το πρωτάθλημα και η μάχη της παραμονής, δεν μπορεί να αφήσει μια ευκαιρία να συνεχίσει στο Κύπελλο να πάει χαμένη. Οι Αρκάδες από την άλλη επιδιώκουν την ανατροπή, ψάχνοντας και μια σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Στις 17:00 ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με το 1-0 του πρώτου αγώνα να του δίνει το πλεονέκτημα, αλλά χρειάζεται σοβαρότητα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Η ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη αποτέλεσε καμπανάκι για τη συνέχεια. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ από την άλλη θα προσπαθήσει για το καλύτερο, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της το τελευταίο διάστημα.

Στις 19:30 αρχίζει το πρώτο ντέρμπι της βραδιάς, όπου ΑΕΚ και Άρης κοντράρονται στην OPAP Arena. Η Ένωση προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και στα μεγάλα παιχνίδια παρουσιάζεται σοβαρή. Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να κάνει αλλαγές, ενώ εκτός πλάνων παραμένει ο Μάνταλος. Οι «κίτρινοι» έβαλαν την Κυριακή τέλος στο αήττητο σερί του ΠΑΟΚ και θέλουν να κάνουν τη… ζημιά και στην ΑΕΚ, μιας κι εκείνοι στα σημαντικά ματς παρουσιάζονται δυνατοί.

Το παιχνίδι όμως που περιμένουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα διεξαχθεί στις 21:30 στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε ένα σημαντικό ραντεβού, που άργησε… 16 χρόνια για το Κύπελλο σε αυτό το σημείο του θεσμού. Οι «πράσινοι» με τον Φατίχ Τερίμ στο τιμόνι τους επέστρεψαν στην κορυφή της Super League και θέλουν τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, λόγω των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων που τον έχουν απομακρύνει από την κορυφή στο πρωτάθλημα και θέλουν να βγάλουν αντίδραση μέσω του Κυπέλλου. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει ήδη αρχίσει να νιώθει μεγάλη πίεση και χρειάζεται τη νίκη για να μπορέσει κρατήσει την ομάδα του εντός στόχων.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16»:

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 0-2

Παναιτωλικός-Athens Καλλιθέα 3-2

ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-1

ΟΦΗ-Κηφισιά 3-1

Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 1-1

ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0

Τετάρτη 10/01

ΑΕΚ-Άρης (19:30) COSMOTE SPORT 3 HD

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (21:30) COSMOTE SPORT 1 HD

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων

Τετάρτη 10/01

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (15:00) COSMOTE SPORT 1 HD

Βόλος-ΠΑΟΚ (17:00) COSMOTE SPORT 3 HD

Τρίτη 16/01

Ατρόμητος-ΑΕΛ (19:00)

Τετάρτη 17/01

Athens Kallithea FC-Παναιτωλικός (15:00)

Κηφισιά-ΟΦΗ (17:00)

Άρης-ΑΕΚ (19:00)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21:00)

Πέμπτη 18/01

Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός (19:00)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου