Saturday, 27 April, 2024

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-3

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη ανατροπή εκτός έδρας μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και νίκησε τη Λαμία με 3-1 στη 10η αγωνιστική της Superleague 1, παρότι βρέθηκε να χάνει στο ματς.
Οι “πράσινοι” πήγαν στα αποδυτήρια, όντας πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λούντκβιστ και βρήκαν τη “λύση” για την ανατροπή με πέναλτι του Μακέντα, που κέρδισε ο Μαουρίτσιο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν αμέσως μετά και για ένα τρίτο γκολ του Τριφυλλιού, με τον Βραζιλιάνο να “καθαρίζει” το ματς και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.
Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλησίασε ξανά την πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος. Ήττα αντίθετα για τη Λαμία μετά από τρεις αγωνιστικές, με την ομάδα του Γρηγορίου να μένει χαμηλά στη βαθμολογία.
Το παιχνίδι
Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο της μπάλας και έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της, χωρίς όμως ουσία. Με τον Βιγιαφάνιες να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα και να… πέφτει πάνω στον Ρούμπεν Πέρεθ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “εγκλωβίσουν” την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στην άμυνά τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική για τους “πράσινους” ήρθε στο 24′ με τον Βιτάλ να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε μάλιστα λίγο μετά και τον Καρλίτος να του ζητάει αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο και να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Φεντερίκο Μακέντα στη θέση του. Ακολούθησε μία πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Βιτάλ να σουτάρει και πάλι πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας, μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του στο τρανζίσιον.
Η Λαμία “απάντησε” όμως με γκολ, στην πρώτη ουσιαστικά δική της ευκαιρία στο ματς. Στο 35′ ο Μανούσος έκανε σέντρα ακριβείας στην “καρδιά” της άμυνας του Τριφυλλιού και ο Αραμπούλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να “πιέσουν” για την ισοφάριση και είχαν μία καλή στιγμή στο 43′, με τον Λούκβιστ να βγάζει με τακουνάκι τον Χουάνκαρ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ισπανός αστόχησε από κοντά.
Η Λαμία πήγε έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Παναθηναϊκός επανήλθε πιο… δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 49′ ο Μακέντα λίγο έλειψε να σκοράρει από κοντά, αλλά το γκολ ήρθε τελικά στο 55′. Από ασίστ του Βιγιαφάνιες πέφτοντας, ο Λούντκβιστ έκανε φοβερό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1 στο ματς.
Στο 61′ μάλιστα, οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να φέρουν γρήγορα.. τούμπα το ματς, καθώς τρεις παίκτες τους έφυγαν στην αντεπίθεση κόντρα σε έναν αμυντικό, αλλά ο Βιτάλ καθυστέρησε να αποφασίσει και κόπηκε πριν πλασάρει απέναντι από τον Γκαραβέλη.
Σημαντική ευκαιρία έχασε και η Λαμία στο 64′, με τον σκόρερ Αραμπούλι να βγαίνει στην “πλάτη” της άμυνας του Τριφυλλιού και να προσπαθεί να “κρεμάσει” τον Μπρινιόλι από διαγώνια θέση, αλλά να αστοχεί αρκετά.
Ο Παναθηναίκός στάθηκε άτυχος πάντως λίγο μετά, αφού ο κορυφαίος του γηπέδου και σκόρερ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, Πασκάλ Λούντκβιστ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Αϊτόρ πέρασε όμως στο γήπεδο, μαζί και με τον Παλάσιος, δίνοντας νέα “ώθηση” στους φιλοξενούμενους.
Ο Αργεντινός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82′ από γύρισμα του Μακέντα, όταν το σουτ του απέκρουσε δύσκολα ο Γκαραβέλης, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Μαουρίτσιο που πέρασε επίσης στο ματς ως αλλαγή, κέρδισε πέναλτι για τους “πράσινους”. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για το Τριφύλλι, με το 2-1 στην αναμέτρηση.
Ο Παναθηναϊκός “σφράγισε” μάλιστα τη νίκη του αμέσως μετά, με τον Αϊτόρ να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά και να γυρίζει προς το πέναλτι, όπου ο Μακέντα “τσίμπησε” την μπάλα προς τον Μαουρίτσιο, για να σκοράρει αυτός από κοντά για το 3-1 στο ματς.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (73’ Σκόνδρας), Τζανδάρης (18’ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος), Μανούσος.
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούντκβιστ (77’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (77’ Μαουρίσιο), Καρλίτος (28’ Μακέντα).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου