Saturday, 18 May, 2024

Μουντιάλ 2022: Έκοψε τα «φτερά» του Μαρόκου η Γαλλία (2-0). Στον τελικό με Αργεντινή

Η Γαλλία επικράτησε του Μαρόκου με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή η οποία απέκλεισε την Κροατία με σκορ 3-0, με την ελπίδα να κάνει το back to back μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τεό Ερναντέζ πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή μετά το σουτ του Μπαπέ και με εντυπωσιακό βολ πλανέ προ του Μπόνο έκανε το 1-0 για τους «τρικολόρ».

Στο 17′ η Γαλλία έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Ζιρού βγήκε στην αντεπίθεση και από ελαφρώς πλάγια θέση τράνταξε το δεξί δοκάρι του Μπόνο με δυνατό τελείωμα.

Στο 36′ η Γαλλία είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Μπαπέ, αλλά το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε σε εκτός ισορροπίας τετ-α-τετ με τον Μπόνο έδιωξε ο Ντάρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στη συνέχεια ο Ζιρού την έστειλε άουτ. Το Μαρόκο έχασε μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ελ Γιαμίκ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίγες, επιχείρησε ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι το οποίο κατέληξε στο δοκάρι μετά από επέμβαση του Γιορίς, ο οποίος άγγιξε τη μπάλα.

Στο 54′ ο Κονατέ προέβη σε «σωτήρια»παρέμβαση μετά την πάσα του Ατιάτ-Αλάχ από πλάγια θέση, η οποία κατευθυνόταν στον Εν-Νεσίρι για να σπρώξει απλά τη μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος.

Στο 80′ η Γαλλία «κλείδωσε» την πρόκριση στον τελικό, χάρη στο γκολ του Μουανί στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Ο Μπαπέ ταλαιπώρησε τους αμυντικούς, πλάσαρε με τη μπάλα να βρίσκει σε κορμιά και στη συνέχεια ο Μουανί απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου