Saturday, 27 April, 2024

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Αν και έχασε δύο πέναλτι (!), όταν πατάει «γκάζι», ο ΠΑΟΚ είναι ασταμάτητος! Με δύο γκολ από το «καυτό» δίδυμο Ντεσπόντοφ-Μπάμπα, έβαλε τις βάσεις και έκλεισε ξανά ματς με τεσσάρα, με τον ΟΦΗ να είναι το νέο του «θύμα». «Σεφτέ» από τον Μάρκος Αντόνιο, κερασάκι από τον Μπράντον!

Έχασε δύο, έβαλε δύο και οι βάσεις για το τρίποντο μπήκαν από το α΄ημίχρονο για τον non stop ΠΑΟΚ που μπήκε με φόρα και τη νέα χρονιά και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τους Ντεσπόντοφ – Μπάμπα που μοιράστηκαν γκολ και ασίστ. Δοκάρι από τον Βούλγαρο άσο λίγο πριν την εκπνοή και «σεφτέ» από τον Μάρκος Αντόνιο για το τελικό 3-0 επί του ΟΦΗ!

Προερχόμενος από τη διακοπή και έχοντας απέναντί του μία ομάδα που έψαχνε αντίδραση για να «σπάσει» το σερί των 8 παιχνιδιών χωρίς νίκη, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν κάπως «μουδιασμένα» στο ματς της Τούμπας.

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Κρητικοί μπήκαν με διάθεση και όρεξη να «στριμώξουν» τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Συντέλεσε θετικά στην ψυχολογία τους και το χαμένο πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Έλληνας ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, βλέποντας τον Βούρο να διώχνει τη μπάλα με το χέρι πάνω στο πλασέ του Ντεσπόντοφ! Ο Αυστριακός εκτέλεσε το πέναλτι αλλά ο Μπάουμαν έπεσε στη σωστή πλευρά και έδιωξε σε κόρνερ.

Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι έδιναν δικαιώματα… Από τη μία το λάθος του Νέιρα, στρώνοντας τη μπάλα στον Σαμάτα (27′), από την άλλη το επικίνδυνο γύρισμα του Βούρου στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, που λίγο έλειψε να κοστίσει στον ΟΦΗ, «ζέσταιναν» τη μηχανή του Δικεφάλου που πήρε μπρος μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο 39΄, η μπάλα πέρασε από τη δεξιά στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου και με «σερβιτόρο» τον εκπληκτικό Ράχμαν Μπάμπα, ο Ντεσπόντοφ με δυνατή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0). Ο Βούλγαρος ανταπέδωσε και δύο λεπτά αργότερα, σε μία αλλαγή ρόλων, κάνοντας επέλαση από τα δεξιά, έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει με τη σειρά του το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 2-0 του Δικεφάλου.

Μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, το ματς είχε ακόμη αρκετό δρόμο, με τους ασπρόμαυρους να δοκιμάζουν διαρκώς τα αντανακλαστικά του Μπάουμαν που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή για τον ΟΦΗ. Στο 44′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κωνσταντέλια, «σπάζοντας» τη μπάλα δεξιά στον Ντεσπόντοφ, εκείνος… πυροβόλησε αλλά ο πορτιέρε των Κρητικών έπεσε στην αριστερή του γωνία, αποκρούοντας σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπάουμαν είπε «όχι» και στον Σαμάτα, πραγματοποιώντας μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Τανζανού φορ.

Με σκορ 2-0, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου καθώς ο Σαμάτα δεν μπόρεσε, μετά τον Στέφαν Σβαμπ, να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Μπάουμαν, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν και δεύτερο πέναλτι! Πέναλτι που καταλογίστηκε στον Λαμπρόπουλο που σήκωσε ψηλά το πόδι για να ανακόψει τον Σαμάτα στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά.

Σε διαφορετικό τέμπο το β΄ημίχρονο, με τους ασπρόμαυρους να κάνουν περισσότερο διαχείριση δυνάμεων και δυναμικού καθώς ακολουθεί η έξοδος στο «Κλ.Βικελίδης». Χαρακτηριστικό είναι πως οι Οζντόεφ, Τάισον, Μεϊτέ και Μπράντον μπήκαν στο μεσοδιάστημα του δευτέρου 45λεπτου για να πάρουν ρυθμό ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του, ό,τι κι αν δοκίμασε ο Πέπε Μελ, ανακατεύοντας την τράπουλα, δεν κατάφερε μέχρι τέλους να βρει την ενέργεια ή το γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Όποτε χρειάστηκε, ο επιβλητικός Κοτάρσκι ήταν φύλακας άγγελος της εστίας του Δικεφάλου που «έσβησε» κάθε σκέψη ή διάθεση απειλής των φιλοξενούμενων.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ, είναι απρόβλεπτος. Και φυσικά… χωρίς φρένο!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66΄), Σβαμπ (Μεϊτέ 76΄), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μουργκ (Αντόνιο 86′), Σαμάτα (Μπράντον 76΄)

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια.

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (Μοσκέρα 62΄), Ριέρα (Τοράρινσον 62΄), Νέιρα (Ντίκο 74΄), Λουίζ Φελίπε. 

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Σημαντηράκης, Κουτεντάκης, Θεοδοσουλάκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου