Saturday, 27 April, 2024

ΠΑΟΚ: Πέρασε από τον Βόλο και μπαίνει με… αέρα στα πλέει οφ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (0-1) από τον Βόλο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό μειώνοντας στους επτά πόντους την διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μπαίνει με άλλον… αέρα στα πλέι οφ. Πολύ καλύτερος ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Τόμας στο 30′, κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6′ απείλησε σοβαρά την εστία του Κλέιμαν. Ο Αουγκούστο γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Νάρεϊ έπεσε για την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε να αγγίξει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο 16′ κομπίνα σε φάουλ έξω από την περιοχή οδήγησε σε συρτό σουτ του Ζίβκοβιτς που πέρασε μόλις άουτ.

Στο 23′ ο Τόμας επωφελήθηκε από σκαστό σουτ του Ράφα Σοάρες, πλάσαρε από την μικρή περιοχή, αλλά αδύναμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κλέιμαν να μπλοκάρει, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντέλιας έπαιξε το ένα δύο με τον Τόμας, πλάσαρε από πλάγια θέση, ωστόσο, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο «Ντέλιας» βρέθηκε αφύλακτος στο πέναλτι, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε δεν βρήκε στόχο.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε την υπεροχή του, σημειώνοντας το 0-1. Ο Αουγκούστο με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Νάρεϊ μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος γύρισε παράλληλα και ο Τόμας με πλασέ προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ. Ενα γυριστό σουτ του Κάργα στο 34′ και ένα του Τόμας στο 38′, που έφυγε πάνω από την εστία, ήταν οι τελευταίες απειλητικές στιγμές του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια ένταση στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος ανέβηκε για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του και στο 52′ χρειάστηκε η παρέμβαση του Κοτάρσκι στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Τσιρίνος, για να μην δημιουργηθεί κίνδυνος. Στο 56′ ο Σάστρε βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στα καρέ του Κλέιμαν, σε πλάγια θέση, γύρισε στον Τόμας στην μικρή περιοχή, ωστόσο, παρενέβη η άμυνα του Βόλου τελευταία στιγμή.

Ο Βόλος άρχισε να γίνεται όλο και πιο απειλητικός και στο 68′ ο Οζέγκοβιτς πέρασε τον Κοτάρσκι, πλάσαρε και έδιωξε ο Κουλιεράκης με τάκλιν. Στο 74′ σουτ του Αουγκούστο κόντραρε και έφυγε ακριβώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ ακολούθησε δευτερόλεπτα αργότερα κεφαλιά του Κουλιεράκη από την μικρή περιοχή που δεν βρήκε στόχο. Το τέμπο από εκεί και πέρα έπεσε, οι φάσεις μειώθηκαν και ο ΠΑΟΚ, απλώς, «έσβησε» το παιχνίδι για να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (90′ Καρτάλης), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (88′ Κάτσε), Τσιρίνος (81′ Τάχατος), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76′ Ντάντας), Αουγκούστο, Νάρεϊ (75′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (66′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Ολιβέιρα).

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου